Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Conte se před pátečním startem Premier League upíná k dalším posilám

Londýn - Během své premiérové sezony na Ostrovech dovedl Chelsea k mistrovskému poháru. Před začátkem letošního ročníku se ovšem trenér Antonio Conte domnívá, že pokud chce londýnský klub reálně pomýšlet na obhajobu titulu, musí investovat do hráčského kádru. 

Antonio Conte
zdroj: REUTERS autor: Hannah McKay

Po schůzce s vedením proto osmačtyřicetiletý Ital vyhlíží nové tváře v kabině Blues. "Doufám, že se nám podaří tým vhodně doplnit. Přestupový trh ještě zdaleka není uzavřen. Chceme být konkurenceschopní a znovu bojovat o první místo," prohlásil.

Do západní části anglické metropole se v průběhu léta stěhovali "pouze" stoper Antonio Rudiger z AS Řím, defenzivní středopolař Tiemoue Bakayoko z Monaka a útočník Álvaro Morata z Realu Madrid. V okruhu potenciálních akvizic se podle Sky Sports ocitlo obranné duo Virgil van Dijk (Southampton), Joao Cancelo (Valencia) a záložníci Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal) s Dannym Drinkwaterem (Leicester City).

Naopak hráčem, jehož setrvání na Stamford Bridge vzbuzuje množství spekulací, je nejlepší střelec uplynulé sezony Diego Costa. Bývalý kouč italského národního mužstva s naturalizovaným Španělem víceméně nepočítá, což dal několikrát veřejně najevo. "Můj názor ohledně Costy zůstává stejný," řekl Conte.

Odchod defenzivního středopolaře Nemanji Matiče do Manchesteru United však označil za velkou ztrátu. "Matič věděl, jak na něj nahlížím. Byl důležitým článkem týmu. Považuji ho za vynikajícího fotbalistu, ale někdy musíte akceptovat bláznivé přestupové okno a přijmout odlišné názory," pokračoval rodák z Lecce.

Álvaro Morata v dresu Chelsea
zdroj: REUTERS autor: Tony O\'Brien

K sobotnímu duelu proti Burnley je naopak připravena rekordní posila Álvaro Morata. "Álvaro je velmi dobrým útočníkem. Navzdory svému věku (24 let, pozn. autora) má mnoho zkušeností," uvedl Conte, který španělského reprezentanta zná ze společného působení v turínském Juventusu. "Potřebuje pravidelně nastupovat. Já mu věřím a myslím si, že bude stěžejním hráčem Chelsea - letos i v budoucnosti," zakončil.

Program 1. kola Premier League

Pátek 11. srpna:

20:45 Arsenal - Leicester City

Sobota 12. srpna:

13:30 Watford - Liverpool

16:00 Crystal Palace - Huddersfield, Everton - Stoke City, Chelsea - Burnley, Southampton - Swansea, West Bromwich - Bournemouth

18:30 Brighton - Manchester City

Neděle 13. srpna:

14:30 Newcastle - Tottenham

17:00 Manchester United - West Ham

Zdroj
Sky Sports, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články