Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Ditrich: Pět homerunů proti Francii? Někdy tolik nemáme za celý turnaj

Praha – Čeští baseballisté obsadili na o víkendu skončeném domácím mistrovství Evropy čtvrtou příčku, což je nejlepší český výsledek v historii kontinentálních šampionátů. Celkově mistrovství českému výběru vyšlo – jen tři týmy se dostaly na turnaji přes 10 homerunů, krom domácích už pouze Španělé a Nizozemci, což řadí domácí hráče do špičky. Český tým ale chtěl doma získat historickou medaili a tento cíl se splnit nepodařilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté SZ: Petr Ditrich a Jakub Sládek o ME v baseballu

"Kluci chtěli medaili, ale aspoň máme co zlepšovat do budoucna. Čtvrtá příčka je rozhodně úspěch, podle starého systému by to znamenalo kvalifikaci na mistrovství světa. To se nyní hraje jako World Baseball Classic, kde je kvalifikace na pozvání a právě tomu tento náš výsledek nahrává. Nechali jsme totiž za sebou Německo a Francii, tedy týmy, které nás v minulosti často porážely," vysvětluje předseda České baseballové asociace Petr Ditrich.

Přes úspěch hráče porážky s Německem a zejména se Španělskem hodně mrzí. "Poslední dva roky jsme dělali vše pro to, abychom medaili získali. Bohužel klíčový zápas se Španělskem nám nevyšel a navíc se nám zranil důležitý hráč Martin Schneider. Na Španěly jsme si věřili, v přípravě jsme je porazili, bohužel to nevyšlo," lituje nejlepší český hráč na turnaji Jakub Sládek.

Nejlepší výkon na turnaji si čeští hráči schovali na zápas s Francií, když soupeře v přímém souboji o čtvrtou příčku deklasovali i zásluhou pěti homerunů 14:3. "Výhra je o to cennější, že na městském stadionu v Brně jsou ploty mnohem dál než třeba v Ostravě, kde se hrála základní skupina. Trefit se za bariéru tady dokáže pouze hodně dobrý pálkař a nám se to povedlo dokonce pětkrát. Přitom tolik homerunů nemáme někdy za celý turnaj," chlubí si Ditrich.

Celkem odpálili čeští pálkaři míček za bariéru hned třináctkrát. "Pálkařsky se nám turnaj moc vydařil, podařilo se nám v poslední době pálku zkvalitnit a konečně přišly i ty dlouhé odpaly, které nám předtím chyběly. Proti Francii jsme věděli, že abychom měli šanci na medaili, musíme vyhrát. Měli jsme velkou motivaci a na hřišti jsme to předvedli," uzavírá Sládek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články