Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Konečný: Poslední zápas a konec. Bude mým vůbec nejdůležitějším

Praha – Definitivní zakončení kariéry? Lukáš Konečný je už pevně přesvědčený, že jeho zápas o titul mistra světa s Peterem Quillinem bude jeho posledním. Za necelých čtrnáct dní se tak v USA uzavře dlouhá a úspěšná kariéra české boxerské jedničky. O mistrovský titul bude Konečný boxovat počtvrté a dopředu říká, že tento zápas bude jeho vůbec nejdůležitějším.

Boxer Lukáš Konečný
zdroj: AP autor: Efrem Lukatsky

Zápas o mistrovský pás ve střední váze proběhne v americkém Washingtonu. "Pro mě to bude vrchol kariéry tím, že jsem si to sám stanovil jako poslední zápas bez ohledu na výsledek. O titul mistra světa boxuji již počtvrté, ale tenhle zápas pro mě bude ten nejdůležitější," ví necelé dva týdny před konáním prestižního boxerského souboje Konečný.

Peter Quillin má v ringu skvostnou bilanci: 30 zápasů a 30 vítězství, z čehož podstatná část přišla před limitem. "Je to hodně rychlý boxer, což nemám rád. Bude mít rozhodně velice silný úder, což mi, doufám, tolik nevadí. Pro mě to je trošku taková neznámá, já nemám příliš rád americké styly, které se od evropských dost výrazně liší. Pro mě je plus, že nemá úplně precizní defenzivu, a můžu tedy doufat, že s postupem času a kol ten můj nátlakový styl by mohl najít uplatnění," odhaduje Konečný.

Lukáš Konečný: "Boxuji hodně dlouho, od osmi let. Takže bezmála už třicet let. Projevuje se to již částečně na zdraví – klouby a podobné věci, už to není úplně ideální. Ale samozřejmě, nikdy neříkej nikdy: takže dejme tomu kdybych vyhrál nebo byl stoprocentně fit, když bych dostal velice lukrativní nabídku, možná by se ještě dalo uvažovat. Ale já tenhle zápas beru relativně v klidu právě i z toho důvodu, že už na sebe nevytvářím žádný tlak a je mi relativně jedno, jak to dopadne."

Quillin vstoupí do zápasu jako jasný favorit, avšak možná i trochu překvapivě vzhledem k tradiční až velkohubosti amerických boxerů přistupuje ke Konečnému s velkým respektem. "Musím říct, že mě příjemně překvapil. Já sám nechci mít dopředu nějaká prohlášení a pak, pokud bych je nedodržel, se ztrapnit před diváky. Mám rád takovýto sportovní přístup, rozhodně jsem ho nečekal," kvituje soupeřův postoj s tím, že se však uvidí, jak se bude Quillin chovat v dějišti samotného zápasu na tiskových konferencích nebo veřejných trénincích.

Konečný bude za 14 dní už moci pomýšlet i na to, v čem bude po skončení své dlouhé a úspěšné kariéry pokračovat. "U toho sportu rozhodně zůstanu. Dělám to celý život a byla by škoda to zahodit. Mám spoustu kontaktů po celém světě, takže chci dělat manažera nebo trenéra, rozhodně budu chtít i pořádat boxerské akce," ví už nyní Konečný, který se chce věnovat i podnikání. "Já se na ten konec kariéry připravuju už snad deset let, takže rozjíždím i další aktivity, abych do toho po konci kariéry nemusel skákat po hlavě," dodává.

Fanoušci českého boxu potichu doufají, že česká jednička své rozhodnutí ještě změní. Konečný se ho však chce držet i v případě možné nabídky pokračovat. "Strašně rád bych samozřejmě vyhrál, což je první předpoklad pro to dostat nějakou super nabídku. Ale zároveň bych rád byl neoblomný a i v případě takové nabídky bych hrozně rád neporušil své slovo. Ale co bude, to se uvidí a rozhodně bude záležet na výsledku," uzavřel Lukáš Konečný.

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty ČT sport
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články