Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Haindlová: Nabídku od hokejistů jsem dostala

Praha - Markéta Haindlová, která v pondělí oznámila, že nebude kandidovat na předsedkyni Fotbalové asociace ČR, zvažuje, že vymění sport číslo jedna za "dvojku" v zemi a přesune k lednímu hokeji. Haindlová potvrdila portálu ČT sport, že dostala nabídku na spolupráci od Českého svazu ledního hokeje, který již zastupovala na mistrovství světa ve Stockholmu při jednáních s Mezinárodní hokejovou federací.

Markéta Haindlová
zdroj: ČT 24

"Ano, byla jsem ve Stockholmu s hokejisty, protože mě požádali o pomoc při vyjednávaní s mezinárodní federací ohledně mistrovství světa 2015 v České republice," odpověděla Haindlová na přímý dotaz, jestli spolupracuje s hokejovým svazem, a doplnila: "Protože jsem vystudovala mezinárodní právo, tak pomáhám více českým sportovním svazům při styku s mezinárodními asociacemi."

Na otázku, jestli jedná s Českým svazem ledního hokeje o svém zapojení do organizačního výboru MS 2015 v Praze a Ostravě, odpověděla: "Ano, nabídku od hokeje jsem dostala." Podle vlastních slov si nyní vybere oddychový čas a svou budoucnost si chce promyslet. "Poté, co jsem se ´spálila´u fotbalu, kdy jsem pochopila, že se v jeho zákulisí nehraje fair play, tak zvažuji, co dál."

"Pobývala tam dva tři dny a byla ve spojení hlavně s představiteli svazu," uvedl pro portál ČT sport zdroj, který byl v dějišti turnaje a dosavadní předsedkyni Odvolací a revizní komise FAČR viděl přímo na místě. "Vím, že se spolupráce s paní Haindlovou připravuje, řeší se, na jaké bázi a jestli nebude spolupracovat s organizačním výborem mistrovství světa v hokeji 2015," dodal zdroj. To se uskuteční v Praze a Ostravě.

Magistra Markéta Haindlová stáhla v pátek 17. května svou kandidaturu na předsedkyni FAČR poté, co pro nezískala potřebnou podporu od klubů. Do 8. června letošního roku ještě povede Odvolací a revizní komisi asociace FAČR. Ten den se uskuteční volební valná hromada a neprojevila zájem v této pozici pokračovat.

Ve fotbalovém prostředí se brzy devětadvacetiletá Markéta Haindlová pohybuje od roku 2009. Vystudovala sportovní právo na univerzitě ve Švýcarsku, proto si za jméno přidává zkratku LL.M., pocházející z lat. Magister Legum, což je akademický titul udělovaný absolventům právnického studia. Kromě působení ve FAČR se angažuje v České asociaci fotbalových hráčů, což mnozí považují za střet zájmů, protože v určitých kofliktech by proti sobě mohla/měla zastupovat zcela protichůdné názory a strany. Podle výpisů z rejstříků je členkou dozorčí rady akciové společnosti Fotbal Travel. Společně s dosavadním místopředsedou FAČR Jindřichem Rajchlem "sedí" ve správní radě obecně prospěšné společnosti ThinkSport a s bývalými reprezentanty Karlem Poborským, Horstem Sieglem a Vladimírem Šmicrem v orgánech Sport United o.p.s.

V Česku jsou "funkcionářské přestupy" mezi dvěma nejvýznamnějšími sporty ojedinělé. Mezi ty největší se řadí odchod bývalého mezinárodního hokejového rozhodčího Rudolfa Bati, který dosáhl věhlasu jako generální sekretář tehdejšího fotbalového svazu a mezinárodní sekretář Sparty Praha. Zaujal také loňský přesun Zbyňka Kusého z hokejových Pardubic do vedení fotbalové Slavie Praha.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články