Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Chocová: Úspěchem na olympiádě by bylo finále

Praha – Česká rekordmanka na 50 metrů prsa Petra Chocová se připravuje na olympijskou premiéru v Londýně. Finalistka loňského mistrovství Evropy ve Štětíně si věří a troufá si tento výsledek zopakovat i v olympijském bazéně. Pro Chocovou je to poslední šance na velký úspěch, po olympiádě totiž chce s plaváním skončit.

Petra Chocová
zdroj: ČT4

Před přesunem do olympijské metropole plánují čeští plavci ještě několik soustředění. "Chystáme se na dvě vysokohorská soustředění a pak ještě jedno v teple, na začátku prázdnin. Přemýšlíme s trenéry o Španělsku nebo o Mallorce, ale vybírat to budeme až na poslední chvíli, tak uvidíme, kde budou mít v tu dobu volno. Do Španělska jezdíme pravidelně, tak nechceme před olympiádou zkoušet nic nového," vysvětluje Chocová.

Českolipská plavkyně si už bazén v olympijském centru vyzkoušela a soudí, že by jí mohl vyhovovat. "Bazén jsem si nedávno vyzkoušela na otevřeném mistrovství Velké Británie. Byla jsme s ním spokojená, a doufám, že na olympiádě bude ještě rychlejší," přeje si. Olympiáda pro ní představuje vrchol kariéry. "Bude to moje první olympiáda, splnění obrovského snu," přiznává.

Chocová se sice trochu obává masy lidí při slavnostním zahájení, tradičního nástupu sportovců se však chce určitě zúčastnit. Z nové kolekce sportovního oblečení pro Londýn je nadšená. "Těším se, protože tam myslím budeme mít jedno z nejhezčích oblečení vůbec," soudí o kolekci od firmy Alpine Pro, které dominuje motiv slavného obrazu Dvoubarevná fuga od Františka Kupky.

Ambice pro poslední závod kariéry nemá Chocová nikterak malé. "Doufám, že se v Českém domě objevím nejen jako divák, ale i jako úspěšný sportovec. Úspěchem by pro mě určitě bylo vylepšení českého rekordu a samozřejmě postup do finále," věří si Chocová.

Pětadvacetilétá Chocová není jedinou českou ženskou plaveckou nadějí, limit pro olympijské hry splnily i tři další její kolegyně. "Simona Baumrtová a Barbora Závadová patří do evropské špičky, takže obě určitě na finále mají. Plavecky by tato olympiáda mohla dopadnout velmi dobře. A pak je tu ještě Jana Pechanová, která má mezi dálkovými plavci velkou šanci," hodnotí české šance Chocová.

Zdroj
ČT sport, ČRo

Hlavní zprávy

Nejčtenější články