Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kadlec na Euru jednadvacítek dohrál, má poškozené vazy v kotníku

Praha - Útočník české fotbalové jednadvacítky Václav Kadlec si kvůli poškozeným vazům v kotníku už na mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let nezahraje. Bude se léčit tři až čtyři týdny. "Lvíčatům" tak bude chybět v úterním závěrečném duelu skupiny A s Německem, potvrdil týmový lékař Alexandr Kučera.

Václav Kadlec
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Kadlec v průběhu prvního poločasu utkání se Srbskem poblíž autové čáry špatně došlápl a po půlhodině musel střídat. Večerní rentgen sice vyloučil zlomeninu, ale dnešní vyšetření na magnetické rezonanci ukázalo poškození vazů. "Není to nic příjemného, chtěl jsem se ukázat. Bohužel. Mrzí mě to, chtěl jsem týmu pomoci na víc než těch 20 minut. Věřím, že to kluci zvládnou i beze mě," řekl Kadlec. "Nejsem zvyklý nějak naříkat. Špatně se nemám, k fotbalu holt zranění patří," dodal třiadvacetiletý útočník.

Na osudný moment už se podíval ze záznamu. "Nejsem si jistý, jestli jsem už byl na umělce, která je kolem hřiště, nebo ne. Chtěl jsem změnit pohyb, do středu a holt mě to nepustilo," konstatoval Kadlec, který kvůli trestu za červenou kartu chyběl i v prvním duelu skupiny s Dánskem (1:2). 

V první chvíli ještě věřil, že bude moci v dalším průběhu šampionátu hrát. "Nikdy jsem s kotníkem nic neměl, žádný výron. Tak jsem nevěděl, jak to vypadá hned na začátek. Čekal jsem, večer to bylo docela dobré, ale přes noc to ztuhlo a oteklo. Doktor mi říkal, že to asi nebude dobré," uvedl.

Poškození kotníku dovršilo jeho smůlu v jednadvacítce. Na šampionátu před čtyřmi lety v Dánsku se rovněž potýkal se zraněním, o rok později pak v baráži proti Rusku nedal penaltu. "Tak jsem si říkal do třetice všeho dobrého. Bohužel," posteskl si.

Rehabilitace místo dovolené

Mužstvo nejspíš opustí. "Na zápasy samozřejmě přijedu, ale asi nemá cenu, abych tady byl. Sbalím se a pojedu domů," řekl. "Měl jsem mít docela dlouhou dovolenou, teď ji strávím rehabilitací. Výhledově jsou to tři, čtyři týdny, to není tak hrozné," dodal útočník, který se vrací po jarním hostování ve Spartě do německého Frankfurtu.

Proti Srbsku nahradil Kadlece na pozici pod hrotem Michal Trávník. "Zvládl to dobře, je to trochu jiný typ hráče," řekl kouč Jakub Dovalil. "Musíme teď promyslet všechny varianty," dodal směrem k duelu s Němci, který rozhodne o tom, zda Češi postoupí do semifinále.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články