Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kane: Jsme přesvědčeni o tom, že další zápasy zvládneme

Uherské Hradiště - Do České republiky odcestoval Harry Kane jako jedna z největších hvězd letošního turnaje, s Anglií ale nezažil dobrý vstup do turnaje. Útočník Spurs, který v letošní sezoně nastřílel 30 gólů v soutěžních zápasech, si proti Portugalsku hlavně v prvním poločase vytvořil několik dobrých příležitostí, ale brankáře Josého Sá nepřekonal. Anglie nakonec prohrála 1:0, Kane je však přesvědčen, že Anglie ještě dokáže z dalších dvou utkání vydolovat výsledky, které jeho tým pošlou do semifinále.

Zklamaní angličtí fotbalisté
zdroj: imago sportfotodienst

"Samozřejmě jsme teď zklamaní, vždy chcete začít šampionát dobře," mrzelo hvězdu Tottenhamu. "Ale nemyslím si, že jsme začali úplně špatně. Máme před sebou ještě dva důležité zápasy a jsme přesvědčeni, že z nich dokážeme uhrát příznivé výsledky."

Anglie si hlavně v prvním poločase dokázala vypracovat několik slušných šancí, nedokázala je však proměnit. Ani jeden z týmů v prvních pětačtyřiceti minutách nedokázal kontrolovat průběh hry, kterou provázely mnohé ztráty. Oba týmy si tak vytvořily dostatek příležitostí, ale téměř žádná z nich nebyla stoprocentní.

Zřejmě největší anglické příležitosti měl na kopačkách sám útočník Spurs. Po půlhodině hry prověřil portugalského brankáře nebezpečnou ranou zpoza vápna, deset minut před koncem pak dostal zpětnou přihrávku na hranici šestnáctky, neměl však dostatek času ani prostoru k přesnějšímu zakončení.

"Byl to otevřený zápas. Hlavně v prvním poločase jsme se dostávali do dobrých pozic v jejich obranné třetině, dokázali jsme si najít místa k zakončení. Já párkrát vystřelil, Jesse (Lingard) také.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Anglie - Portugalsko

Výběru Garetha Southgatea dělala problémy nepřesná střelba. Angličané sice na bránu vystřelili hned dvacetkrát, pouze šestkrát ale přitom mezi tři tyče, a to ještě hlavně v nastavení druhého poločasu.

"Mohli jsme možná střílet více na bránu, než se nám dařilo, ale to je fotbal a my se z toho musíme poučit. Určitě jsou tam věci, na kterých můžeme zapracovat a uvidíme, co s tím dokážeme udělat do dalšího zápasu," řekl Kane.

Anglie se těsně před startem Eura musela vypořádávat se ztrátou dvou klíčových mužů - stopera Johna Stonese a nejlepšího střelce kvalifikace Saida Berahina. Podle Kanea jejich absence hru anglického týmu poznamenala. "Nebylo to lehké, ale to už tak na šampionátech bývá. Musíte se k tomu postavit čelem a vypořádat se s tím. Musíme držet pohromadě, zlepšit některé věci a už se těšíme na neděli," sdělil Kane.

Angličané suverénně ovládli kvalifikaci, když během deseti utkání obdrželi pouhé dva góly. Stejně jako jednadvacítka na Euru před dvěma lety a jako seniorský výběr na loňském mistrovství světa však prohráli své úvodní utkání. "Dnes jsme mohli být lepší v některých ohledech, ve kterých se nám dařilo během kvalifikace. Už jsme nějakou dobu nedokázali uhrát pořádný výsledek na šampionátech, ale tady máme velmi dobrý tým," myslí si Kane.

Jednadvacetiletý útočník doufá, že jeho tým se dokáže vypořádat s tlakem. "Samozřejmě jsou to zápasy, kde je na vás velký tlak, ale o tom to je, když chcete být špičkový fotbalista, takové situace musíte zvládat. A nemyslím si, že se nám dnes dařilo tak zle," věří Kane.

Podle útočníka Tottenhamu utkání rozhodly maličkosti. "Opravdu jsme se snažili a myslím, že to dnes večer bylo vidět. Bylo to o malých rozdílech, snad nám příští zápasy vyjdou lépe. Pokusíme se do toho dát všechno a stále je ještě daleko do konce," řekl Kane.

Mladý forvard musel také odpovídat na dotazy ohledně své budoucnosti, některá anglická média totiž spekulují o jeho možném odchodu do Manchesteru United. Kane však hodlá zůstat ve svém působišti. "Jsem rád, že jsem v Tottenhamu a těším se na svou budoucnost v klubu," uzavřel anglický reprezentant.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články