Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Začátek Tour je na dohled. V Bruselu se ukázalo 176 cyklistů včetně Kreuzigera, Thomase nebo Sagana

Před sobotním startem 106. ročníku Tour de France v Bruselu proběhlo v belgické metropoli tradiční představení týmů. Jediným českým zástupcem byl Roman Kreuziger, jehož čeká už devátý start na nejslavnějším etapovém závodu. Vzhledem k vážnému zranění scházel čtyřnásobný šampion Chris Froome, naopak slovenský fenomén Peter Sagan je připraven a o víkendu zahájí útok na rekordní sedmý triumf v bodovací soutěži. Přímé přenosy sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Peter Sagan během představení týmů před startem Tour de France
zdroj: ZUMA autor: Yorick Jansens

Kromě zdravotně indisponovaného Frooma chyběl mimo jiné i Mark Cavendish. Kreuzigerův tým Dimension Data totiž vítěze 30 etap na Tour vynechal z nominace. Možná proto, že letošní ročník bude od samého počátku hodně náročný a nevyzpytatelný.

"Tím, že startujeme v Belgii sprinterskou etapou, následně se pojede časovka družstev a v šesté etapě je na programu těžký dojezd v horách, se může stát, že někdo na tom bude dobře na začátku a někdo zase ke konci," přemítal Kreuziger.

Velmi silný bude opět tým Ineos. Stáj dříve známá pod názvem Sky má ve svých řadách obhájce titulu Gerainta Thomase. I kvůli zmíněné absenci Frooma se odborníci před sobotní ouverturou shodují, že favoritů na celkové vítězství je hned několik.

"Každý je připraven na své maximum a nikdo nikomu nic nedaruje," dodal Kreuziger.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články