Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Tour de Suisse

Milan zapnul v závěru etapy své motory. Na Giru slaví již podruhé

Jedenáctou etapu Gira d'Italia vyhrál v hromadném spurtu domácí Jonathan Milan. Elitní dráhař si připsal již druhé vítězství v letošním ročníku a navýšil své vedení v bodovací soutěži. Průběžné pořadí vede nadále Tadej Pogačar, Jan Hirt se posunul na jedenácté místo.

Jonathan Milan
zdroj: Twitter.com/giroditalia

V cílovém městě Francavilla al Mare se po 207 kilometrech dostali ke slovu podle očekávání spurtéři, neboť druhá polovina etapy vedla podél pobřeží Jaderského moře po rovině. Třiadvacetiletý Milan porazil v přímém souboji Belgičana Tim Merliera, jenž také usiloval o druhé vítězství na letošním Giru, třetí byl Kaden Groves z Austrálie.

Člen týmu Lidl-Trek Milan byl nejlepším spurtérem Gira už loni, kdy při svém debutu na Grand Tour vyhrál jednu etapu. "Nejde ani o to vítězství, ale o celou tu práci, kterou můj tým dnes odvedl. Za to jsem hodně šťastný, parťáci byli neskuteční," uvedl Milan, kterýž má ve sbírce zlaté medaile z olympijských her, MS a ME ze stíhacího závodu družstev.

Favorité na celkové umístění dnes strávili klidný den v pelotonu, v čele pořadí je stále Slovinec Tadej Pogačar o 2:40 minuty před Kolumbijcem Danielem Martínezem. Jan Hirt je na jedenáctém místě, na něž se posunul před startem etapy po odstoupení průběžně pátého Belgičana Ciana Uijtdebroekse kvůli nemoci.

Ve čtvrtek Giro pokračuje 193 km dlouhou etapou mezi městy Martinsicuro a Fano. "Klasikářský" profil trasy nabízí množství menších kopců, takže by mohli mít šanci na vítězství uprchlíci z řad outsiderů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články