Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Na Dauphiné se raduje únik a Němec Zimmermann. Pořadí dále vede Vingegaard

Etapového vítězství v šesté etapě Critéria du Dauphiné slaví Georg Zimmermann. Německý cyklista uspěl z úniku, když v závěru stosedmdesátikilometrového dne porazil své zbývající dva soupeře. Ve žlutém dresu pokračuje vítěz předchozí etapy Jonas Vingegaard. Dauphiné o víkendu pokračuje dvojicí horských etap. 

Georg Zimmermann
zdroj: Twitter.com/dauphine

Německý cyklista ve finiši porazil Mathieuho Burgaudeaua. "Popravdě tomu stále nedokážu uvěřit," přiznal několik minut po dojezdu Zimmermann. "Znám to tady velmi dobře, před pěti lety jsem tu dojížděl během Tour de l'Avenir," poznamenal závodník týmu Intermarché.

Vingegaard má v celkovém pořadí nadále náskok minuty a deseti vteřin na Australana Bena O'Connora, třetí je stále domácí Julian Alaphilippe (+1:23).

Critérium du Dauphiné pokračuje v sobotu královskou horskou etapou s přejezdem Col de la Madeleine a finišem na Croix de Fer. V neděli se pak celý závod uzavře v oblasti Chartreuse, kde na peloton čeká trio vrcholů Granier, Cucheron a Porte.

Cyklistický etapový závod Critérium du Dauphiné (WorldTour) - 6. etapa (170,2 km):

1. Zimmermann (Něm./Intermarché-Circus-Wanty) 4:02:50, 2. Burgaudeau (Fr./TotalEnergies) -1, 3. Castroviejo (Šp./Ineos Grenadiers) -8, 4. Ciccone (It./Trek-Segafredo), 5. O'Connor (Austr./AG2R-Citroën), 6. Yates (Brit./SAE Emirates) všichni -48.

Průběžné pořadí: 1. Vingegaard (Dán./Jumbo-Visma) 21:06:41, 2. O'Connor -1:10, 3. Alaphilippe (Fr./Soudal-Quick Step) -1:23, 4. Yates -1:26, 5. Hindley (Austr./Bora-hansgrohe) -1:37, 6. Haig (Austr./Bahrajn Victorious) -1:44.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články