Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Stoškovi se v úvodu Cape Epic daří, se Seewaldem jsou průběžně druzí

Třetí v prologu a třetí i v první řádné etapě. Česko-německé dvojici Martin Stošek a Andreas Seewald se při společném debutu na extrémním závodu horských kol Cape Epic zatím daří. V průběžném pořadí si polepšili na druhé místo. První příčku nadále drží tentokráte čtvrtí Matt Beers a Jordan Sarrou, kteří mají na Stoška se Seewaldem náskok jedné minuty a 47 sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Stošek se Seewaldem jsou v Cape Epic druzí

Nejdelší etapu 98 kilometrů s převýšením 1850 metrů zvládli Stošek se Seewaldem v těsném odstupu tří sekund za vítězným párem Urs Huber a Simon Schneller.

"Bylo to opravdu náročné. Obzvlášť v druhé půlce byl terén hodně písčitý a kamenitý. Na posledních 20 kilometrech mezi vinicemi byl hluboký písek, s kolem to házelo ze strany na stranu. Ke konci se už jelo v řadě a třeba úsek, kdy jsme jeli po železničních kolejích, byl naprostý masakr. Dojet v tomto kontextu na třetím místě je proto fakt skvělé," uvedl Stošek.

Bronzový medailista z MS v maratonu se své premiéry na slavném závodu dočkal až letos. V roce 2019, kdy se jelo naposledy, sice v Kapském městě byl, ale v jiné roli.

"Byl jsem tady jako fyzioterepaeut, dělal jsem masáže. Závod jsem zažil zvenku. Dokud si to člověk nezažije z pozice jezdce, tak nikdy neví," podotkl Stošek.

Loni byl závod den před startem kvůli covidu zrušen, teprve teď tedy nabírají s německým parťákem Andreasem Seewaldem první zkušenosti. "Zase bude rozhodovat pozornost, abychom se vyhnuli pádům nebo defektům," zdůraznil Seewald.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články