Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Tony Martin se s kariérou loučí zlatem. Němci vyhráli smíšenou časovku

Vítěz pěti etap na Tour de France, čtyřnásobný mistr světa z individuální časovky a nyní i z té, kde soupeří smíšená družstva. Šestatřicetiletý Tony Martin se rozloučil zlatem na MS v Bruggách, kde se svými německými krajany porazili stříbrné Nizozemsko a bronzovou Itálii. Naopak bez medaile skončili domácí Belgičané.

Tony Martin (uprostřed)
zdroj: ČTK/AP autor: Olivier Matthys

Němci v disciplíně, kde na trati nejprve závodí trojčlenné mužské družstvo, které následně vystřídá ženská trojice, porazili favorizované Nizozemsko o dvanáct vteřin. V oranžovém dresu přitom jeli i úspěšné Ellen van Dijková a Annemiek van Vleutenová, které uspěly v individuální časovce.

"Je to ten nejlepší konec. Odejít z cyklistického světa s duhovým dresem, to je skvělé. Děkuji hlavně našim ženám, hlavně kvůli nim jsme vyhráli. Teď budeme slavit, zítra pojedu domů a čeká mě dovolená. Rozhodnutí skončit kariéru jsem udělal docela nedávno, takže ještě žádné plány nemám," říkal v cíli Martin.

Bronz získali Italové i s mistrem světa Filippem Gannou, kteří o pouhých pět setin odsunuli ze stupňů vítězů švýcarské cyklisty.

Je nám líto, video expirovalo.
Dojezd nejlepších smíšených družstev a ohlas německých cyklistů

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Bruggách a Lovani (Belgie) - závod smíšených štafet v časovce (44,5 km):

1. Německo (Brennauerová, Kleinová, Krögerová, Arndt, Martin, Walscheid) 50:49, 2. Nizozemsko -13, 3. Itálie, 4. Švýcarsko obě -38, 5. Velká Británie -55, 6. Dánsko -1:16.

Nehodu měla rakouská juniorka

Mladá rakouská cyklistka Leila Gschwentnerová skončila v dějišti MS v Lovani v nemocnici po kolizi s autobusem. Juniorská reprezentantka vyvázla podle informací rakouského svazu z nehody při tréninkové jízdě se zraněním ramena.

Sedmnáctiletá Gschwentnerová si projížděla trasu, na níž se bude v sobotu na šampionátu v silniční cyklistice bojovat o medaile v závodu s hromadným startem. Příčina nehody zatím není zcela jasná, podle belgických médií ale tým doprovázející závodnici nedodržel dopravní předpisy.

V dějišti MS jde už o druhou nehodu, tentokrát naštěstí bez tragických následků. Minulý víkend přišel o život sedmatřicetiletý bývalý úspěšný dánský cyklista Chris Anker Sörensen, který měl na šampionátu působit jako expert dánské televize TV 2 SPORTS. Srazilo ho auto, když se byl projet na kole.

Je nám líto, video expirovalo.
Flandry se těší na silniční vrcholy MS
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články