Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Závod cyklokrosařů ve Slaném ovládl favorit Aernouts, druhý dojel Nesvadba

Sedmidílný seriál českého poháru pokračoval čtvrtou zastávkou ve Slaném. Pozici největšího favorita potvrdil Belgičan Jim Aernouts, který suverénně zvítězil. Druhý dojel český závodník Jan Nesvadba, který si upevnil průběžné vedení, a třetí skončil Polák Marek Konwa. Mezi ženami zvítězila potřetí za sebou Pavla Havlíková.

Jan Nesvadba
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Závodníci soupeřili na trati ve Slaném, která byla připravena na plochodrážním stadionu. Mezi hlavní dva favority se před závodem řadili Belgičan Jim Aernouts a český zástupce Adam Ťoupalík. Dvaadvacetiletého českého cyklistu ale v závodě potkal defekt, když píchl a musel do depa. Kvůli výměně kola se už na čelo závodu nedotáhl a skončil sedmý.

Z druhé příčky se mohl radovat Jan Nesvadba, který ovládl předchozí dva pohárové závody v Jičíně a Hlinsku, ve Slaném ale doplatil na chybu v předposledním kole. "Bohužel jsem tam měl dvě kola před cílem menší zaváhání, kdy jsem vycvakl nohu. V tu chvíli se mezi námi vytvořila deseti až patnáctimetrová mezera, která zůstala až do cíle. Ale za druhé místo jsem rád" vysvětlil Nesvadba.

Je nám líto, video expirovalo.
TOI TOI Cup 2018

Závod se vydařil Josefu Jelínkovi, který čvrtou příčkou dosáhl na jeden ze svých nejlepších výsledků v kariéře. "Poprvé za můj život se mi podařilo se dostat takhle dopředu a nebál jsem se tam s nimi závodit, jsem moc rád, že to vyšlo," řekl český cyklista. Do desítky se vešli také pátý Tomáš Paprstka, osmý Emil Hekele a devátý Jan Škarnitzl.

Mezi ženami Havlíková zvítězila před Janou Czeczinkarovou, kvůli absenci v úvodním závodě je ale celkově až pátá. Pohárové pořadí vede Karla Štěpánová před Rakušankou Nadjou Heiglovou, za kterou ve Slaném obsadila čtvrté místo.

Závod českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu ve Slaném:

Muži: 1. J. Aernouts (Belg.) 57:50, 2. Nesvadba (ČEZ Tábor) -7, 3. Konwa (Pol.) -12, 4. Jelínek (Mitas Trek) -16, 5. Paprstka (Expres CZ-Scott Kolín) -24, 6. Loockx (Belg.) -46.

Průběžné pořadí (po 4 ze 7 závodů): 1. Nesvadba 112, 2. Paprstka 100, 3. Škarnitzl 99.

Ženy:

1. Havlíková (Kooperativa Jablonec n/N) 41:29, 2. Czeczinkarová (Mitas Trek) -2, 3. Heiglová (Rak.) -3, 4. Štěpánová (N1) -41, 5. Bajgerová (Dukla Praha) -51, 6. Ungermanová (Kooperativa Jablonec n/N) -1:19.

Průběžné pořadí (po 4 ze 7 závodů): 1. Štěpánová 111, 2. Heiglová 101, 3. Ungermannová 96.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články