Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

ČT Author Cup ovládl Stošek před Škarnitzlem, mezi ženami obhájila Pichlíková

Vítězem 23. ročníku ČT Author Cupu se stal Martin Stošek, který si vylepšil loňské umístění o dvě příčky, druhý dojel Jan Škarnitzl a třetí skončil Jiří Šorm. Na devětašedesátikilometrové trase mezi ženami zopakovala loňské vítězství Jana Pichlíková. Do cyklistického klání se vydaly také známé tváře sportovní redakce České televize. 

ČT Author Cup
zdroj: ČTK/Částka Jiří

Martin Stošek v loňském ročníku ČT Author Cupu ztratil osm desetin sekundy na vítěze Lukáše Kobese a skončil na třetí příčce. Letos jezdec ze stáje Symbio+ CE.Energy dokázal v čase 1:58:29 zvítězit, když našel v závěrečném spurtu nejvíce sil. Loňský vítěz Kobes dojel desátý.

"Připravoval jsem se stejně jako na každý jiný závod. ČT Author Cup byl pro mě posledním závodem sezony a povedl se. Věděl jsem, že to nebude jednoduché, velmi si vítězství cením. O prvním místě se rozhodlo až tady na stadionu, v závěrečném spurtu byl největším soupeřem Honza Škarnitzl," řekl čerstvý vítěz ČT Author Cupu Martin Stošek.

Druhý skončil český reprezentant Jan Škarnitzl, který patřil mezi hlavní favority závodu. Dvaatřicetiletý biker ze stáje Mitas Trek triumfoval v ČT Author Cupu před čtyřmi lety, v letošním závodě ale v závěrečných metrech nedokázal přespurtovat Štočka a se ztrátou tří desetin sekundy dojel druhý. 

"Letos to bylo krásné, počasí nádherně vyšlo. Za bednu jsem rád a Martin si vítězství zaslouží, protože tu početnou skupinu rozbil právě on," pogratuloval Škarnitzl vítězi závodu. Na třetí příčce dojel v čase 1:58:34 Jiří Šorm.

Jana Pichlíková obhájila loňské vítězství mězi ženami. Jezdkyně stáje Erste Premier Petr Čech MTB dojela do cíle v čase 2:17:50. "Dneska to nebylo zadarmo, start byl hrozně rychlý. Nebylo to vůbec jednoduché," vysvětlila Pichlíková bezprostředně v cíli.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články