Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Průdek dojel v U23 na SP v Albstadtu v závěsu za první desítkou

Déšť dál zkrápí blátivou trať světového poháru cross country horských kol v Albstadtu. Během klání mužů do 23 let se dokonce strhla lehká bouřková přeháňka. Ani to ale nezabránilo Matějovi Průdkovi vylepšit své dosavadní maximum v SP, když dojel jedenáctý.

Je nám líto, video expirovalo.
Průdek dojel mezi mladíky na SP v Albstadtu

"Kdyby to byla desítka, tak bych byl moc šťastnej, nevyšlo to jen těsně. Já doufám, že se mi v Novém Městě povede start a desítka tam padne. Je to jeden z vrcholů, takže tam směřuju svou formu," řekl v cíli jedenadvacetiletý Mates, který po 26. místě ve Stellenboschi poskočil na 20. místo v průběžném hodnocení. 

"Jelo se mi dobře, neměl jsem ale moc dobrý start, byl jsem někde pětadvacátý. Pak jsem ale šel postupně dopředu a snažil jsem se dneska jet bez chyb. To si myslím, že bylo nejdůležitější, protože jsem předjížděl hodně kluků, kteří byli olehaní a s roztrhanými dresy. Jel jsem stabilní tempo, až v posledním kole mě trochu bolely záda," líčil zážitky z trati český jezdec.

Zdaleka tolik už se nedařilo druhému českému závodníkovi Davidu Zadákovi, který absolvoval svůj druhý závod SP v kategorii U23. "Pro normálního člověka je 55. místo asi hrozný, ale já ho beru. Je to zlepšení oproti Stellenboschi, kde nás nebylo tolik a taková konkurence. Tady jsem startoval se stotřicítkou, takže první dvě kola jsem několikrát musel i jít, jak to bylo ucpaný," vypověděl David Zadák.

SP v cross country horských kol v Albstadtu (Německo): Muži do 23 let: 1. Dubau 1:17:48, 2. Philipp (oba Fr.) -41, 3. Lindberg (Dán.) -1:08, ...11. M. Průdek -3:26, 55. Zadák -8:52, 101. D. Průdek -1 kolo, Kobes (všichni ČR) nedokončil.

Průběžné pořadí SP (po 2 ze 7 závodů): 1. Fagerhaug (Nor.) 140, 2. Dubau 90, 3. Lindberg 84, ...20. M. Průdek 20.

Zdroj
ČTK, mtbs.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články