Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kulhavý s Američanem Grottsem začali na Cape Epic dobře, zatím jsou druzí

Na druhém místě jsou po nedělním prologu a první etapě tradičního Cape Epic Jaroslav Kulhavý s Američanem Howardem Grottsem. Na vítěze první 110 km dlouhé etapy, jímž je německo – brazilská dvojka Fumic a Avancini, ztratili Kulhavý - Grotts vteřinu. V nedělním prologu na 20 kilometrů skončili pátí. V průběžném pořadí ztrácejí 40 vteřin.

Jaroslav Kulhavý na Cape Epic
zdroj: ČTK autor: Michal Červený

Etapový závod dvojic, při němž bikeři během osmi dnů urazí 658 kilometrů, je považován za Tour de France na horských kolech. Koná se od roku 2004 v Jihoafrické republice a Kulhavý tu startuje už počtvrté, dvakrát zvítězil. 

Český olympijský vítěz z Londýna tu dosud startoval s Christophem Sauserem. Loni skončili druzí za Ninem Schurterem a Matthiasem Stirnemannem ze Švýcarska, kteří letos triumf obhajují. Letos Kulhavý jede ve dvojici s o osm let mladším Američanem, žijícím v Coloradu, a opět mají nejvyšší ambice.

Druhým českým účastníkem závodu je Kristián Hynek ve dvojici s rakouským mistrem světa v maratonu Albanem Lakatou. Hynek už slavný závod také jednou vyhrál a i letos, při svém pátém startu, myslí vysoko.

Je nám líto, video expirovalo.
Kulhavý je zatím na Cape Epic druhý

Etapový závod dvojic na horských kolech Cape Epic v JAR - prolog (20 km): 1. Rohrbach, Geismayr (Švýc./Rak.) 45:23, 2. Fumic, Avancini (Něm./Braz.) -18, 3. Guerra, Pinto (Šp./Portug.) -50, ...5. Kulhavý, Grotts (ČR/USA) -58, 6. Hynek, Lakata (ČR/Rak.) -1:13.

1. etapa (110 km): 1. Fumic, Avancini (Něm./Braz.) 4:08:22,6, 2. Kulhavý, Grotts (ČR/USA) -1,3, 3. Rabensteiner, Casagrande (It.) -5:33,0, ...6. Hynek, Lakata (ČR/Rak.) -5:52,2.

Průběžné pořadí: 1. Fumic, Avancini 4:54:03,9, 2. Kulhavý, Grotts -40,9, 3. Rohrbach, Geismayr (Švýc./Rak.) -5:36,3, 4. Hynek, Lakata -6:46,7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články