Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zadák se v závodě juniorů neprosadil, skončil pětačtyřicátý

Cairns (Austrálie) – Mistrovství světa bikerů pokračovalo závodem juniorů. David Zadák v něm na nejlepší nestačil a obsadil 45. příčku. Světovým šampionem se v australském Cairns stal domácí jezdec Cameron Wright. V závodě juniorek slavila zlato Rakušanka Laura Stiggerová.

Je nám líto, video expirovalo.
Junior Zadák se na MS nevyhnul pádu

Zadák se ve startovním poli více než sedmi desítek závodníků pomalu prodíral dopředu. V úvodu 23,1 kilometru dlouhého závodu se ocitl až na samém chvostu pelotonu, nakonec dojel s devítiminutovým mankem na vítěze. Wright vyhrál o 35 sekund před Švýcarem Joelem Rothem.

"Odstartoval jsem dobře, věřil jsem si i na první flek v nájezdu do techniky, ale předjížděl jsem vnějškem a ostatní mě vytlačili do zábran podél trati, spadnul jsem a otočil jsem si řídítka," popsal Zadák. Byť měl ambice na první desítku, dojel s devítiminutovým mankem na vítěze. Wright vyhrál o 35 sekund před Švýcarem Joelem Rothem.

Na severovýchodě Austrálie nemohli kvůli potížím s vízy startovat další junioři Samuel Jirouš a Lucie Krupová. Přes dodání potřebných dokladů jim víza nebyla udělena a do dějiště šampionátu vůbec neodcestovali.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články