Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Telefon lepší než záda. Bikeři se připravují na MS v Austrálii

Cairns (Austrálie) – V australském Cairns začíná mistrovství světa horských kol. Český tým už je kvůli aklimatizaci od neděle na místě a už si vyzkoušel náročnou trať. Pádem skončil trénink pro Matěje Průdka, jehož od závažnějšího zranění zachránil telefon, který vezl v kapse svého dresu.

Je nám líto, video expirovalo.
Průdkovy šance na MS zachránil telefon

Čeští bikeři se v Austrálii vyrovnávají s třicetistupňovými vedry, a také pády – k zemi šla Adéla Šafářová i Matěj Průdek. Toho zachránil telefon, který měl v kapse svého dresu. "Telefon to odnesl, ale lepší než záda," líčil Průdek, o jehož startu ve štafetě se rozhodne až před startem.

Jaroslav Kulhavý si trať pochvaloval. "Je to hodně prašné a kluzké, ale co se týče profilu by mi to mohlo sedět," popsala dlouholetá česká jednička. "Chtěli bychom – a zároveň i potřebovali – nějakou medaili. A Jára (Kulhavý) na to určitě má, aby na ni dosáhl," řekl reprezentační trenér Viktor Zapletal.

Kulhavý je úřadujícím vicemistrem světa a přestože sezona neprobíhala dosud v souladu s jeho představami, přinejmenším útok na medaili se od něho očekává. Dvaatřicetiletý rodák z Ústí nad Orlicí bude také základním stavebním kamenem pro pětičlennou štafetu, jejíž závod ve středu šampionát odstartuje. Doplní ho Karla Štěpánová jako zástupkyně ženské elity, Matěj Průdek a Barbora Průdková z kategorie do 23 let a junior David Zadák. 

V samotném dějišti si trenér Zapletal pochvaloval zázemí i organizaci. "Připomíná to zázemí olympijských her, vše je také pod velmi přísnou bezpečnostní kontrolou. V týmu je pozitivní atmosféra, většina už se dokázala srovnat s velkým časovým posunem," uvedl Zapletal. Trať závodu označil za velmi technickou. "Tvoří ji nezvykle mnoho umělých i přírodních překážek s různým stupněm obtížnosti. A to nejen ve sjezdech, ale i ve výjezdu, což výsledně činí trať vysoce náročnou," popsal Zapletal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články