Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Premiéra náročného závodu v Söldenu přinesla Kreuzigerovi první místo

Sölden (Rakousko) - Roman Kreuziger vyhrál první ročník náročného jednorázového závodu Pro Ötztaler 5500 se startem a cílem v rakouském Söldenu. Po 217 kilometrech a 5500 nastoupaných výškových metrech zvítězil před Slovincem Simonem Špilakem. Jan Hirt skončil šestý.

Sport
zdroj: ČT4

Kreuziger strávil na cestě za prvním vítězstvím v sezoně, a tím pádem i premiérovým triumfem v barvách stáje Orica-Scott v sedle 6:25:32 hodiny. Druhý Špilak na něj ztratil 43 sekund.

"Měli jsme v úniku Rubéna Plazu, nemuseli jsme tahat a kontrolovat peloton. V závěru jsem k sobě měl Damiena Howsona a Roba Powera, kteří měli našetřeno a mohli mi být k ruce. Měli jsme to otevřené s tím, že můžeme jet na kohokoli. Samozřejmě jsem rád, že se mi povedlo vyhrát," uvedl Kreuziger po třináctém profesionálním vítězství v kariéře.

Trasa závodu kopírovala tradiční Ötztalerský cyklomaraton, který se jezdí už 35 let a účastní se ho několik tisíc amatérských jezdců. Pořadatelé nového podniku mají ambice proniknout mezi elitní podniky profesionální cyklistiky a mít z něj nejtěžší klasiku na světě.

"Myslím, že závod má velkou budoucnost. Organizace byla na vysoké úrovni. Měli jsme perfektní počasí. Může být mnohem náročnější, kdyby pršelo nebo kdyby na vrcholcích sněžilo," dodal Kreuziger.

Jednorázový závod v silniční cyklistice Pro Ötztaler 5500 v Söldenu (217,4 km):

1. Kreuziger (ČR) 6:25:32, 2. Špilak (Slovin.) -43, 3. Ciccone (It.), -1:33, 4. Power (Austr.) -1:38, 5. Zoidl (Rak.), 6. Hirt (ČR) oba -3:36.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články