Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Šance ryzích sprinterů omezí závěrečné stoupání. Den pro Sagana?

Abbeville (Francie) - Tour de France se v šesté etapě bude pohybovat v Normandii blízko mořského pobřeží. V cíli v Le Havre se pravděpodobně bude rozhodovat v hromadném finiši - závěrečné mírné stoupání by ale spíše než sprinterům typu Marka Cavendishe mělo svědčit všestrannějším závodníkům jakými jsou Peter Sagan či John Degenkolb. Přímý přenos sledujte na ČT sport a našem webu od 14:10.

Profil 6. etapy Tour 2015
zdroj: cyclingstages.com

Pod vedením Christiana Proudhomma se úvodní týden Tour de France stává čím dál více pestrý a dávno pryč jsou tak časy s několik ryze sprinterskými etapami v řadě. Příkladem může být i dnešní etapa, která má zvlněný profil a končí finišem do kopce v Le Havre. Ten s velkou pravděpodobností bude příliš na sprintery typu Marka Cavendishe, uspět by tak mohli spíše variabilnější závodníci jako John Degenkolb či Peter Sagan.

Svým profilem přitom šestá etapa nepůsobí znepokojivě. Peloton pojede znovu jako ve druhé etapě podél pobřeží (faktorem může znovu být vítr), projede například dopravním uzlem Dieppe, podívá se na slavné bílé útesy v Étretat, které zvěčnil na svých malbách Claude Monet, a skončí v přístavu Le Havre.

V něm se na posledním kilometru vozovka pořádně zvedne - takřka z nuly až na cílových 75 metrů. Nepůjde tak sice o takový test jakým byla ve třetí etapě "zeď" v Huy, ale na eliminaci ryzích sprinterů by to stačit mělo. Spíše než Marka Cavendishe či Alexandera Kristoffa tak lze čekat souboje závodníků jako Sagan nebo Degenkolb. Velkou naději by zde měl Michael Matthews, který se ale potýká s následky zranění.

*** Peter Sagan
**  John Degenkolb
*   André Greipel, Arnaud Démare, Mark Cavendish

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 6. etapy Tour de France 2015


Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články