Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nash: Věřím, že Štybar v Táboře přece jen pojede

Tábor - Kateřina Nash bude největší českou hvězdou a lákadlem pro diváky na cyklokrosovém mistrovství světa v Táboře. Sama však věří, že se na jihu Čech přece jen nakonec v rozporu s posledními zprávami objeví i Zdeněk Štybar, trojnásobný mistr světa v kategorii elite a obhájce zlata, jenž se však již naplno věnuje kariéře silničního profesionála.

Kateřina Nash
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Přestože sám Štybar ohodnotil kvůli zdravotním potížím šanci na start v Táboře jedním procentem, Nash to vidí optimističtěji. "Abych řekla pravdu, musím se přiznat, že Zdeňkovi moc nevěřím. A myslím, že ještě na poslední chvíli to přehodnotí a nastoupí. Ještě bych to s ním nevzdávala," řekla Nash.

Připouští však, že trojnásobný světový šampion kategorie elite nemá jednoduché rozhodování. Zejména s ohledem na své zdraví. "Dovedu si představit, že je ve strašně těžké pozici. K tomu ten pocit, že chce být připravený na 100 procent... Chápu, že to nechce jet, s přibývajícím věkem ta zranění přijdou a člověk se musí rozmyslet, co chce riskovat. Hlavně třeba s ohledem na budoucnost a další kariéru," připomněla Nash, která má recept na vítězství v Táboře. "Musím do závodu vstupovat s tím, že chci vyhrát, jinak nemá cenu jezdit."

Trať si kromě ní vyzkoušeli další reprezentanti. Velkou nadějí bude teprve jednadvacetiletá Martina Mikulášková. "Forma mi stoupá, poslední Světový pohár jsem zajela do desítky, takže forma snad bude dobrá," uvedla.

Člen přední silniční stáje Omega Pharma-Quick Step navíc nemá vše tak úplně ve svých rukou. Jak sám Štybar připustil, kvůli poraněným ramenním vazům není zatím schopen ani vzít kolo na rameno a zvládnout jiné úkony, jež jsou pro cyklokros prakticky nezbytné.

"Ať už bude to rozhodnutí jakékoliv, Zdeněk se určitě rozhodne nejlépe sám. Přála bych si, aby přijel a startoval. Třeba se v půlce ledna probudí a rozhodne se, že pojede... Ale je to na něm, jak si vše vyhodnotí. I kdyby nestartoval, tak věřím, že do Tábora osobně přijede a lidé ho alespoň tak uvidí," uzavřela Nash.

Je nám líto, video expirovalo.
Kateřina Nash si vyzkoušela trať v Táboře
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články