Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nové Město se uchází o MS v závodě horských kol

Jihlava - Po letošním úspěšném mistrovství světa v biatlonu by měl do Nového Města na Moravě zamířit i světový šampionát v závodě horských kol. O jeho pořádání se bude Česká republika ucházet pro rok 2017 nebo 2018. Předstupněm této vrcholné akce jsou pravidelné závody světového poháru. Ten letošní se uskuteční za necelý měsíc od 24. do 26. května.

Cyklokros
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

"Novoměstský areál je jedním z nejlepších na světě pro pořádání této olympijské disciplíny. I ocenění z minulých let, kdy jsme byli vyhlášeni nejlepším pořadatelem světového poháru, svědčí o tom, že jsou s námi v UCI spokojeni. Šance je opravdu velká," uvedl na dnešní tiskové konferenci v Jihlavě generální manažer Světového poháru horských kol v Novém Městě Ján Svorada.

Poprvé se jel závod světového poháru v Novém Městě před dvěma lety. "Naším cílem je pravidelné pořádání světových pohárů. Novoměstský areál má velké možnosti. Momentálně na nejvyšší světové úrovni. To jsou základní kameny pro to, abychom mistrovství světa do České republiky dostali," dodal generální sekretář SP v Novém Městě Petr Vaněk. Pořádání mistrovství světa je ale dle jeho slov finančně mnohem náročnější.

Nezískáme-li MS, alternativa je o rok později, věří pořadatelé

Při hledání vhodného termínu vycházeli novoměstští organizátoři z toho, že v příštím roce je mistrovství světa dané a v roce 2015 pořádá Česká republika světové šampionáty v hokeji a cyklokrosu. "Na tak velkou akci už není finanční prostor. V roce 2016 jsou olympijské hry. Každá další akce je z tohoto pohledu bezvýznamná. Chtěli bychom světový šampionát proto v roce 2017. Pokud bychom jej nezískali, tak je alternativou o rok později," dodal Vaněk.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články