Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Contador se vrátil pátým místem na Eneco Tour, zvítězil Boom

Geraardsbergen (Belgie) - Španělský cyklista Alberto Contador se po vypršení dvouletého trestu za doping, který zpětně dostal letos v únoru, vrátil do pelotonu pátým místem v Eneco Tour. Celkovým vítězem týdenního závodu napříč Belgií a Nizozemskem se stal Nizozemec Lars Boom.

Alberto Contador
zdroj: ISIFA/EPA

Bývalý mistr světa v cyklokrosu Boom po sobotní časovce ztrácel na prvního Kanaďana Sveina Tufta čtyři sekundy, svým dnešním druhým místem ho při finiši v Geraardsbergenu ale za sebou nechal o 44 sekund. Druhý v konečném pořadí skončil Francouz Sylvain Chavanel, na Tufta zbylo poslední místo na pódiu.

Devětadvacetiletý Contador si závod pochvaloval. "S průběhem celého týdne, včetně sedmého místa v časovce, jsem moc spokojen. Příprava na Vueltu probíhá naprosto ideálně," řekl španělským médiím.

V Nizozemsku se prý cítil jako doma a jelo se mu výborně. "Je pravda, že jsem se cítil super, ale přece jenom jsou tam rozdíly mezi mnou a těmi, kdo jedou o čelo závodu," přiznal Španěl, který se osmým místem v závěrečné etapě posunul z desáté příčky celkového pořadí na pátou pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články