Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Kreuziger zůstává po nevýrazném startu sezony klidný

Praha - Českého cyklistu Romana Kreuzigra nevyvedl z míry nepříliš povedený výsledek na prvním velkém podniku sezony, jímž byl závod Paříž-Nice. Čtyřiadvacetiletý jezdec zažívá po přestupu do týmu Astana jiný model než předtím v Liquigasu, oproti předchozím letům totiž směřuje svou formu k Giru d'Italia místo k Tour de France. Zatímco "Starou dámu" patrně zcela vynechá, pro Giro vyhlásil na konci ledna útok na celkové prvenství.

Kreuziger skončil v závodu Paříž-Nice celkově až na 17. příčce se ztrátou více než sedmi minut na vítězného Němce Tonyho Martina. "S trenérem už jsme o tom mluvili, chyba snad nenastala žádná. Je to jen o tom, že jsme byli zvyklí, že jsem míval začátek sezony postavený trošku jinak a začínal jsem dobře na Paříž-Nice, poté klasiky, pak jsem odpočíval a směřoval sezonu k Tour, kdežto letos má sezona pozvolnější začátek s tím, že hlavním cílem je Giro d'Italia," řekl Kreuziger.

Sám přesto přiznal, že očekával více. "Naštěstí jsme vyhráli etapu s týmem, což je důležité. Z mé stránky jsem ovšem najel důležité závodní kilometry. Teď mám pár dní volna a pak začíná finální příprava k Giru, takže jsem naprosto klidný, tým také a věří mi. Je strašně důležité, že jsem odjel první závody a zabydlel se v týmu," prohlásil Kreuziger.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Romana Kreuzigra

Po třídenním volnu odjíždí zpět do Lago di Garda, kde stráví čtyři až pět dnů lehčího tréninku. "Poté odjíždím na vysokohorské soustředění na Tenerife, kam si budu brát obě kola, tedy silniční i časovkářské. Budu na něm jezdit nějaké intervalové tréninky. Vracím se do starých kolejí, jezdil jsem tam už v předešlých ročnících. Takže pak jedu na Teide, kde strávím 16 dní vysokohorské přípravy, a po návratu máme v plánu zkusit si tři nebo čtyři etapy Gira. Bude záležet i na tom, kolik tam bude sněhu a zda budou volné silnice," nastínil své plány Kreuziger.

Největším favoritem by byl Contador

Konkurence na Giru bude velká a český jezdec si je toho dobře vědom. Pokud bude startovat, je pro Kreuzigera favoritem číslo jedna Španěl Alberto Contador, vítěz Gira z roku 2008, jenž se vrátil do pelotonu po očištění od dopingu poté, co měl během loňské Tour de France pozitivní nález na clenbuterol. "Dalšími favority by měli být Menšov, Nibali, Scarponi a Rodríguez. To jsou ti, kteří by měli nejvíce zlobit," předpovídal Kreuziger.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články