Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nový kouč cyklokrosařů Bambula: Vize a plány měnit nebudu

Praha - S novým trenérem vstoupí do nové sezony reprezentační výběr českých cyklokrosařů. Na místě hlavního trenéra vystřídal po třinácti letech Petra Kloučka dosavadní trenér Budvaru Tábor Stanislav Bambula. Jeho asistentem se stal Milan Hollosi. Úvodní závod pohárového seriálu Toi Toi Cup začne tuto sobotu ve Stříbře. Domácí cyklokrosová sezona vyvrcholí národním šampionátem 8. ledna v Hlinsku, o světové medaile se pak bude bojovat 29. a 30. ledna v německém St. Wendelu.

"Je těžké přebírat funkci poté, co na mistrovství světa vyhrál elitní kategorii Zdeněk Štybar a navíc se Tomáš Paprstka stal mistrem světa mezi juniory. Laťka je nasazena vysoko, ale myslím, že máme jezdce, kteří patří k absolutní světové špičce, a budeme se na tyto úspěchy snažit navázat," zdůraznil Bambula na tiskové konferenci v Praze.

Stanislav Bambula:

"Myslím, že moc vizí a plánů nebudu měnit, protože to, co se zaběhlo, se zaběhlo dobře. Budu v té práci pokračovat."

Je nám líto, video expirovalo.
Cyklokrosaři jdou do sezony s novým trenérem

Nový trenér již má za sebou soustředění v Táboře s jezdci do 23 let a juniory, další přípravu na stejném místě absolvují reprezentanti před mistrovstvím Evropy, které se pojede 7. listopadu ve Frankfurtu nad Mohanem. Poslední soustředění pak je na programu před světovým šampionátem, který bude hostit německý St. Wendel o posledním lednovém víkendu.

Na MS by mohl startovat i biker Kulhavý

Do reprezentačního týmu trenér před sezonou nominoval Štybara, Petra Dlaska, Martina Zlámalíka, Martina Bínu, Radomíra Šimůnka, Stanislava Bambulu mladšího, Vladimíra Kyziváta a Zdeňka Mlynáře. "A v úvahu ještě přichází vicemistr světa z cross country Jaroslav Kulhavý. Ten sice nepojede úvodní dva domácí závody, ale poté by měl absolvovat celou sezonu," naznačil Bambula, že by Kulhavý mohl případně startovat i na mistrovství světa.

"Absolvujeme kompletní světový pohár, kde díky prvenství Štybara v minulém ročníku můžeme stavět do každého závodu devět jezdců," dodal Bambula. Ten má v reprezentačním kádru i trojici žen Kateřinu Nashovou, Pavlu Havlíkovou a Janu Kyptovou.


V nadcházející sezoně jsou závody nejvýznamnějšího domácího seriálu Toi Toi Cup zařazeny do druhé kategorie kalendáře Mezinárodní cyklistické unie (UCI), navíc se na českých tratích pojedou i další dva elitní podniky. V Plzni se 24. října uskuteční druhý díl seriálu světového poháru, o čtyři dny později se přední světoví jezdci utkají v závodu první kategorie UCI v Táboře. Celkem má seriál osm dílů, přičemž poslední závod, který je zároveň mistrovstvím ČR, je bodovaný dvojnásobně.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články