Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vrcholí Diamantová liga, Veselý se utká o celkové prvenství

Brusel – K celkovému vítězství v Diamantové lize v hodu oštěpem se večer pokusí probít Vítězslav Veselý. Průběžně vedoucí muž může potvrdit výbornou sezonu na posledním velkém mítinku atletické sezony v Bruselu, který startuje dnes ve 20:00 a přímý přenos můžete sledovat exkluzivně na webu www.ctsport.cz. Vrcholem večera by měl být poslední start sezony Jamajčana Usaina Bolta v běhu na 100 metrů a jeho souboj s Američanem Justinem Gatlinem. 

Sport
zdroj: ČT4

Mistr světa Veselý je v čele průběžného hodnocení seriálu se 14 body, jeho jediní soupeři o celkový triumf Fin Tero Pitkämäki a Nor Andreas Thorkildsen mají o šest bodů méně. Českému oštěpaři tak k prémii 40 000 dolarů - zhruba 770 000 korun - stačí skončit do třetího místa, pak by ho jeho protivníci mohli maximálně bodově dostihnout, pro Veselého by však mluvil větší počet prvních míst.

"Ale to neznamená, že budu bojovat o třetí místo, určitě budu chtít hodit co nejdál a vyhrát," řekl Veselý, kterého v letošní sezoně před mistrovstvím světa v Moskvě trápilo bolavé koleno. "Zlepšujete se to, ale když trochu potrénuji, tak to zase cítím. Ale myslím, že to bude dobré," řekl Veselý před posledním startem sezony.  

Bolt se rozhodl startovat v Bruselu na poslední chvíli. V minulém dílu v Monaku vyhrál až po boji a také tentokrát bude mít na stovce, která není součástí Diamantové ligy, velkou konkurenci. Organizátorům se na poslední velký mítink atletického roku podařilo přilákat absolutní světovou špičku. Na startu je dvanáct olympijských vítězů a 59 medailistů z mistrovství světa, z toho dvacet šampionů. Vedle Bolta poběží také další trojnásobná vítězka z Moskvy Shally-Ann Fraserová-Pryceová z Jamajky, nechybí ani trojskokan Teddy Tamgho. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články