Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Sprinterka Fraserová měla pozitivní dopingový test

Lausanne - Olympijská vítězka a mistryně světa ve sprintu na 100 metrů Shelly-Ann Fraserová měla pozitivní dopingový test. Jamajská sprinterka to ve čtvrtek potvrdila s tím, že si vzala léky na tlumení bolesti zubů, spolu s trenérem však přehlédla, že jsou na seznamu zakázaných látek. Mezinárodní atletická asociace IAAF jí dočasně pozastavila činnost.

"Nemám co skrývat," řekla Fraserová poté, co se neúčastnila čtvrtečního mítinku Diamantové ligy v Lausanne. "Nyní jedu domů a čeká mě jednání s jamajským svazem. Doufám, že bude přijato mé vysvětlení," dodala.

Fraserová byla pozitivně testována v květnu po závodě Diamantové ligy v Šanghaji. Trenér jí prý dal lék proti bolesti, aby jí pomohl od trápení se zuby, které ji bolely nepřetržitě tři dny a kvůli kterým uvažovala o odstoupení ze závodu. "Přijímám zodpovědnost, protože sportovec musí vědět, jaké léky si bere. Ale na druhou stranu jsem naštvaná, protože si o mě nyní všichni myslí, že dopuju. Moje pověst je v troskách," uvedla Fraserová.

IAAF: Sportovci musí dávat větší pozor

IAAF prostřednictvím svého mluvčího Nicka Daviese vyjádřila zklamání z "nedbalosti" Fraserové a jejího týmu. "Sportovci musí dávat větší pozor na to, co jedí. Naše pravidla jsou jasná," uvedl Davies.

Trenér Stephen Francis uvedl, že za podobná provinění se uděluje jen varování. "Nešlo o látku, která by jí měla pomoci zlepšit výkon či něco maskovat," řekl Francis. Zatím byl proveden pouze test vzorku A. "Druhý test ale není ani potřeba, protože se nebudu odvolávat," dodala Fraserová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články