Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Světové atletické finále: Špotáková i Bába skončili druzí

Soluň (Řecko) - Druhá místa obsadili čeští zástupci Jaroslav Bába a Barbora Špotáková při prvním dnu Světového atletického finále v Soluni. Oštěpařská vicemistryně světa hodila ve druhém ze čtyř pokusů 63,45 m a prohrála pouze s Ruskou Marií Abakumovovou, jež předvedla výkon 64,60 metru. Český rekordman Bába překonal napodruhé výšku 232 cm. Lepší byl jen Rus Jaroslav Rybakov se svým skokem přes 234 centimetrů.

Špotáková už před startem upozorňovala, že po náročné sezoně se cítí unavena, navíc ji po mistrovství světa v Berlíně trápil bolavý loket. Ve všech třech předchozích Světových atletických finále hodila český rekord, který byl loni i rekordem světovým.

Bába se vrátil na finálový závod sezony po čtyřech letech, v sezonách 2004 a 2005 v Monaku obsadil shodně sedmá místa. V uplynulých letech se potýkal s následky vážného zranění kotníku. Pátý muž z mistrovství světa v Berlíně chyboval jen jednou na 222 a na 232 centimetrech. Když Rybakov napotřetí překonal 234 cm, nechal si Bába poslední skok na výšku o dva centimetry vyšší, ale neuspěl. Za druhé místo obdržel stejně jako Špotáková prémii 20 000 dolarů (asi 350 000 korun).

Ve sprintu na 100 metrů při absenci světového rekordmana Usaina Bolta z Jamajky zvítězil Američan Tyson Gay, který porazil díky finiši v závěrečných metrech dalšího jamajského sprintera Asafu Powella v čase 9,88 sekundy. Bývalý světový rekordman byl o dvě setiny pomalejší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články