Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Muži Kroměříže i ženy USK obhájili týmové atletické tituly

Jablonec nad Nisou - Atleti Kroměříže a atletky USK Praha obhájili tituly v mistrovství České republiky družstev. Oba týmy vyhrály dnešní finálové kolo v Jablonci nad Nisou. Zatímco o triumfu vítěze základní části soutěže Kroměříže rozhodl jediný bod, o který staronoví šampioni nasbírali ve finále více než pražská Dukla, ženy USK zvítězily naprosto suverénně o téměř 70 bodů před Olympem Brno a získaly 19. titul.

Na stadionu Střelnice, na kterém řadu disciplín znehodnotil silný vítr, se objevila většina účastníků berlínského mistrovství světa v čele s oštěpařkou Barborou Špotákovou. Vicemistryně světa vybojovala průměrným hodem 57,87 metru jedno z devíti vítězství USK.

"Cílem bylo zúčastnit se a získat plný počet bodů pro družstvo, ne házet na metry. Nejsem nesmrtelná a závod v Berlíně byl těžký. Tady foukal hodně velký protivítr, který sebere klidně i pět metrů," citoval svazový web Špotákovou, jež by si prý přála ještě letos hodit přes sedmdesát metrů a šetřila se na pondělní start na mítinku Grand Prix v Gatesheadu.

Na titulu se svými triumfy podílely i překážkářky Lucie Škrobáková a Zuzana Hejnová, jež byly v Berlíně v semifinále. K třetímu místu pražského Olympu zase pomohl šestý překážkář z MS Petr Svoboda, jenž ještě v pátek závodil na mítinku Zlaté ligy v Curychu. I tak snadno vyhrál za 13,51. "Šel jsem spát až po půlnoci a vstával v pět ráno, abych stihl letadlo. Jsem utahaný jako kotě, na to je ten čas dobrý," uvedl Svoboda.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články