Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bába skončil ve finále výšky na MS pátý

Berlín - Výškař Jaroslav Bába medaili na mistrovství světa v Berlíně nezískal. V dnešním finále, které bylo kvůli dešti o hodinu a půl odloženo, skočil pouze 223 centimetrů a obsadil dělenou pátou pozici. Dramatický závod vyhrál Rus Jaroslav Rybakov, bronzový muž z olympiády v Pekingu a vicemistr světa z Ósaky, který
překonal napoprvé 232 centimetrů.

Druhý skončil obhájce bronzové medaile z minulého šampionátu Kyriakos Ioannu z Kypru, jenž s Rybakovem prohrál jen kvůli většímu počtu nezdařených pokusů v soutěži. O bronz se naprosto nečekaně podělili rovněž díky skoku přes 232 cm jednadvacetiletý domácí výškař Raul Spank a hlavně dvacetiletý Sylwester Bednarek, který do finále proklouzl z poslední pozice společně s Bábou. Polák si zlepšil osobní maximum o čtyři centimetry.



Český výškař přitom v sezoně čtyřikrát skočil přes 231 centimetrů a jednou dokonce 233. Na závod se z Prahy přijel podívat také úřadující vicemistr Evropy Tomáš Janků, který loni na olympiádě v Pekingu ukončil kariéru. Čtyřiadvacetiletý Bába tak do své sbírky dvou medailí z velkých závodů dnes cenný kov nepřidal.

Neuspěli ani největší favorit Ivan Uchov z Ruska, který skončil za 223 cm desátý, třebaže měl letos na svém kontě nejlepší výkon na světě 235 cm.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články