Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Poraněné tříslo trápí Staňka. Drobné trhlinky mu naruší přípravu

Komplikace pro Tomáše Staňka. Český koulař si v rozcvičce před středečním Hvězdným házením v Domažlicích poranil tříslo na pravé noze. Vyšetření odhalilo dvě menší trhliny, které by se měly za deset dní zahojit. Český rekordman určitě vynechá mítink v Kladně. 

Je nám líto, video expirovalo.
Staněk se při mítinku v Domažlicích zranil

Dvaatřicetiletý český reprezentant chtěl v Domažlicích zahájit venkovní sezonu, ale nic z toho nebylo. "Při druhé rozcvičovací otočce mě v tom píchlo. Tak jsem zkusil ještě jeden hod, lehce, protože jsem nevěděl, jestli v tom trhlo nebo co. Ten nešel, takže jsem se na to vykašlal," přiblížil, co se ve středu stalo.

Dnes absolvoval vyšetření. "Na sonu se ukázalo, že tam byly dvě trhlinky, ale naštěstí malé, takže to vypadá, že za deset dní by to mělo být zahojené," uvedl halový mistr Evropy z roku 2021. Po nucené pauze plánuje nohu začít postupně zatěžovat, ale do mítinku Kladno hází se zotavit nestihne.

Pak by se měl 28. května zúčastnit Zlaté tretry v Ostravě a na začátku června se koná evropský šampionát v Římě, kde by měl obhajovat dva roky starý bronz z Mnichova. "Program se uvidí podle toho, jak se ta noha bude hojit," doplnil Staněk. Vrcholem atletické sezony jsou olympijské hry v Paříži, kde má Staněk jistou účast díky splněnému limitu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články