Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Z republikového šampionátu v krosu vezou tituly Zemaník, Vrzalová a Sasínek

Jakub Zemaník a Simona Vrzalová vyhráli na mistrovství republiky v krosu závody na vytrvaleckých tratích. Titul v závodu mílařů získal na podmáčeném terénu v Dlouhoňovicích na Orlickoústecku Filip Sasínek, letošní medailista z halového mistrovství Evropy. 

Je nám líto, video expirovalo.
Zemaník a Vrzalová vybojovali domácí tituly v krosu

Klání vytrvalců rozhodl až poslední dvoukilometrový okruh, v němž Zemaník ve stoupání utekl Jiřímu Homoláčovi a nakonec ho porazil o devět sekund. Po zářijovém běchovickém vítězství, které mu vyneslo titul mistra republiky v silničním běhu, tak vítkovický atlet získal zlato na desetikilometrové trati i v terénu.

V závodě žen nevyšel odvážný nástup Moiře Stewartové. Obhájkyně titulu Vrzalová se jí dokázala udržet a v posledním z osmi kilometrů zrychlila. "Naštěstí mi zbylo dost sil, protože Moira byla dneska k neutahání," řekla vítězka na webu atletického svazu. V souboji o bronz porazila Lucie Sekanová o 14 sekund Kristiinu Mäki.

V závodu mílařů na čtyři kilometry začal velmi aktivně Jan Friš, po polovině závodu ho ale předstihl Sasínek a bez potíží si doběhl pro premiérový seniorský krosový titul. Friš získal stříbro. "Bylo to náročné, i když tady nebyly žádné velké kopce. Terén byl podmáčený, bahnitý a hodně se v něm ztrácela energie," prohlásil Sasínek, třetí muž v běhu na 1500 metrů na březnovém HME v Bělehradu. 

Mistrovství ČR v krosu v Dlouhoňovicích (Orlickoústecko):

Muži - vytrvalci (10 km): 1. Zemaník (Vítkovice) 33:07, 2. Homoláč (Univ. Brno) 33:16, 3. Sádlo (Nové Město nad Metují) 33:41.

Mílaři (4 km): 1. Sasínek (AK Hodonín) 12:59, 2. Friš (Dukla Praha) 13:10, 3. Kubelka (Ústí nad Orlicí) 13:16.

Junioři (6 km): 1. Vích (Dukla Praha) 20:35.

Ženy (8 km): 1. Vrzalová (Vítkovice) 29:55, 2. Stewartová (Spartak Praha 4) 30:09, 3. Sekanová (USK Praha) 30:21.

Juniorky (4 km): 1. Stýblová (Lok. Beroun) 15:35.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články