Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Já jsem Bolt a jsem v kinech. Ale jen jednou

Praha - Atletická superhvězda Usain Bolt získal devět zlatých olympijských medailí a je nejrychlejším sprinterem světa. Teď Jamajčan Bolt vypráví svoji cestu k úspěchu v novém dokumentu. Snímek I am Bolt bude celosvětově uveden v kinech pouze dnes, v Česku ho do programu zařadilo necelých dvacet kinosálů.

Záběr z filmu I Am Bolt
zdroj: Aerofilms

Náročná tréninková příprava, nezdary, výzvy, vítězství i záběry ze soukromí. Jamajský blesk svolil s natáčením dokumentu rok a půl před letošní olympiádou v brazilském Riu.

Kromě exkluzivních záběrů a rozhovorů s dalšími sportovními hvězdami, třeba s fotbalistou Pelém nebo tenistkou Serenou Williamsovou, přidává na výjimečnosti snímku také fakt, že ho diváci uvidí v kinech pouze jednou.

Usain Bolt se zlatou medailí z OH
zdroj: REUTERS autor: Stoyan Nenov

"O Boltovi se dozví víc, než co běžně vidí na televizních obrazovkách. To co tedy uvidí, bude překvapení pro nás všechny," uvedla Adéla Brabcová ze společnosti Aerofilms, která snímek v tuzemsku distribuuje.

Není tedy vyloučeno, že se v dokumentu neobjeví také záběry z ostravské Zlaté tretry, na níž startoval už osmkrát.

"Mým cílem při tvorbě tohoto filmu je ukázat lidem, jaký můj život doopravdy je. Čím jsem prošel, abych se dostal tam, kde jsem dnes, mé vzestupy a pády a pohled na to, co si myslím a cítím. Znám hodně lidí, kteří mají pocit, že už mě znají, ale těším se, až všichni uvidí mé skutečné já," uvedl sám Bolt.

Trojnásobný zlatý olympijský vítěz zažije svůj filmový debut při světové premiéře na londýnském Leicester Square. Třicetiletý sprinter se po letošních letních hrách v Riu zařadil se svými celkem devíti zlatými medailemi na šesté místo historicky nejúspěšnějších olympioniků.

Je nám líto, video expirovalo.
Bolt si premiéru svého dokumentu užil po boku rodičů i atletických hvězd
Zdroj
ČT sport, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články