Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Daňkův memoriál diskařů ovládl Malachowski, Maslák s Hejnovou testovali formu

Turnov - Memoriál Ludvíka Daňka v hodu diskem vyhrál v Turnově potřetí za sebou Polák Piotr Malachowski. Výkonem 64,59 metru zvítězil vicemistr světa v hlavní disciplíně mítinku před Němcem Martinem Wierigem, který hodil jen o osm centimetrů méně. Třetí skončil hodem dlouhým 63,14 Estonec Gerd Kanter, olympijský vítěz z Pekingu a třetí diskař z Her v Londýně 2012. Formu na netradičních tratích si otestovali Zuzana Hejnová a Pavel Maslák.

Piotr Malachowski
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Halový mistr světa i Evropy Maslák běžel pětistovku a test formy dopadl na výbornou, časem 1:00,40 zaostal jen o pět setin za osobním rekordem. "Jsem spokojený, myslím, že jsem běžel dobře. Úplně mě to nepřekvapilo, měl jsem dobré tréninky na soustředění, čekal jsem rychlý čas," řekl Maslák. Dalším jeho startem bude Zlatá tretra, kde ho opět čeká netradiční trať, tentokrát 300 metrů. "Tam bych rád běžel pod 32 sekund," plánoval útok na český rekord 32,15, který zaběhl loni v hale.

V Turnově si přitom před startem prožil horkou chvilku, neboť si v autě zapomněl tretry. Zjistil to zhruba 15 minut před závodem a z krizové situace mu pomohla tréninková kolegyně Hejnová, která mu pro obutí doběhla. "Tady to je naštěstí v pohodě, jak to má člověk kousek, horší by to bylo v zahraničí. Stalo se mi to poprvé," řekl Maslák, kterého po Zlaté tretře už čekají starty na čtyřstovce, a to v Eugene, na Memoriálu Josefa Odložila a v Oslu.

Je nám líto, video expirovalo.
Maslák s Hejnovou si na Memoriálu Ludvíka Daňka vyzkoušeli netradiční tratě

Hejnová byla přihlášena do běhu na 400 metrů, ale s úmyslem otestovat formu na třístovce. Sto metrů před cílem tudíž závod vypustila, naměřený čas na stopkách trenéra Kupky měl hodnotu 37,4 sekundy. "Není to špatný, i když mi to bylo takové blbé vypustit, já to nemám ráda, to se nedělá," řekla Hejnová. "Ale bohužel nikde nebyl žádný závod a já jsem potřebovala něco kratšího než čtvrtku," omlouvala se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články