Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Helcelet: Z mistrovství Evropy chci medaili

Praha – Do startu pražského halového mistrovství Evropy zbývájí necelé dva týdny. Mezi favority na zisk jedné z medailí budou patřit i čeští vícebojaři Eliška Klučinová a Adam Sebastian Helcelet, který díky výkonům na víkendovém mistrovství České republiky vede světové tabulky. Přímé přenosy z HME můžete od čtvrtka 5. 3. sledovat na ČT sport a našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Helcelet a Klučinová budou patři mezi medailové favority na ME

"Určitě bych chtěl mít medaili," neskrývá vysoké ambice před evropským šampionátem Helcelet. Český vícebojař nasbíral na republikovém mistrovství 6 164 bodů a vylepšil si tak dva roky starý osobní rekord o 69 bodů.

Mimo jiné zaznamenal své maximum v dálce (760 cm) i premiérový čas pod osm sekund na 60 metrů překážek (7,99), kterým se dostal do finále mezi specialisty. "Zlepšil jsem se rychlostně, a od toho se to všechno odvíjí," myslí si Helcelet.

Eliška Klučinová se na českém mistrovství blýskla výkonem 188 centimetrů ve výšce, kterým dokonce splnila limit pro účast na vrcholu sezony v této disciplíně. Na rozdíl od Helceleta ale Klučinová, která o víkendu nestartovala v pětiboji, ale pouze ve výšce, o svých ambicích pro evropský šampionát mluvit nechce. "Forma roste," přiznává ovšem.

 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články