Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hejnová před mistrovstvím uvažuje o startu na trati 800 m

Praha - Zdravotní problémy sužovaly Zuzanu Hejnovou dlouhou dobu. Nyní je ale přední česká atletka už v pořádku a několik měsíců dohání tréninkové manko. Hejnová hlásí před halovým ME připravenost. Je ovšem otázkou, v jaké disciplíně se na šampionátu konaném v Praze představí.

Je nám líto, video expirovalo.
Hejnová uvažuje o startu na osmistovce

Hejnová už čtvrt roku trénuje, avšak přece jen manko způsobené dlouhým výpadkem zcela nedohnala. "Neměla jsem tolik času na rychlost, rychlostní vytrvalost. Na halovém ME bych chtěla uspět a hledám variantu, která by byla lepší," podotkla Hejnová s poukazem na to, že uvažuje i o startu na delší trati, než je 400 metrů.

V hale se překážky na ovále totiž neběhají, a proto mistryně světa uvažuje o startu na trati osm set metrů. "Vloni se mi do toho nechtělo, protože jsem na tom byla dobře na 400 metrů, letos se ale cítím lépe na delších tratích. Trenér mi říká, že bych měla být schopna běžet 2:02 až dvě minuty," dodala Hejnová.

Čtyřstovka čeká Zuzanu Hejnovou tuto neděli, testovací závod na 800 metrů pak poběží 7. února. Poté bude mít jasno o tom, na jaké trati by mohla startovat v Praze. "Myslím, že limity bych měla splnit oba, tak se budu rozhodovat až zaběhnu obě trati, podle toho, na které se bud ucítit lépe," dodala.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články