Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Kudlička se navzdory šrámům nechce šetřit. Není čas ztrácet čas, říká

Praha – Do startu mistrovství Evropy v Curychu zbývá už jen šest dní. Závěrečnou přípravu komplikuje Janu Kudličkovi lehčí zranění. O víkendu v Ostravě proto na domácím šampionátu nastoupil se zatejpovanou nohou. Měl potíže se zánětem v úponu pod čéškou v koleni, kvůli kterému vynechal závod Diamantové ligy v Paříži.

Je nám líto, video expirovalo.
Kudlička je před ME fit

"Byl jsem včera na vyšetření u pana profesora Koláře a vypadá to dobře, nebude mne to limitovat," ujistil bronzový tyčkař z halového mistrovství světa. "Teď není co šetřit, je to mistrovství Evropy, jsou to dva závody, kvalifikace a finále, takže jde do tuhého a není čas ztrácet čas," řekl odhodlaně Kudlička.

Před nedělním odletem do Curychu stihne elitní evropský tyčkař v Praze už jen dva tréninky. Kvalifikace je na programu příští čtvrtek, finále pak o dva dny později.

Problémem může být, pokud by se mu v Curychu po kvalifikaci bolístky vrátily. Před finále je den volna, problematické partie se mohou rozležet a Kudlička nemusí stihnou zregenerovat. "Já jsem mladý vlčák, i kdyby to bylo hned druhý den, jsem v pohodě," řekl šestadvacetiletý závodník.

V průběhu sezony si model dvou skákání naplno ve třech dnech nevyzkouší. Navíc kvalifikace většinou bývá zdlouhavá. "Člověk čeká třeba půl hodiny na další pokus. Kvalifikace se musí přežít, i když já přežil všechny kvalifikace kromě jedné berlínské," zmínil mistrovství světa 2009.

Prioritou je mediale, ne český rekord

O překonání českého rekordu Adama Ptáčka (581) se pokouší už několik let. Tuší, že v Curychu asi nepadne. "Jasně, že by člověk byl rád, kdyby už měl vizitku českého rekordmana, chci to skočit, ale na ME je prioritou medaile. Když skočím český rekord a budu šestý, tak o mně nenapíšete," usmíval se na novináře.

V Curychu už závodil před dvěma lety při finále Diamantové ligy, kde obsadil v dešti třetí místo. "Nemám problém skákat ve špatných podmínkách. Tehdy plno lidí neskočilo základ, nebylo to špatné," uvedl s tím, že podobné podmínky na ME by mu nevadily. "V tom mám výhodu před ostatními," řekl.

Seriál přímých přenosů odstartuje na ČT sport a našem webu v úterý v 9:50.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články