Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Melich překonal v Ostravě 80 m, vítězství mu ale uniklo

Ostrava - Lukáš Melich obsadil v kladivářské soutěži druhé místo a podruhé v kariéře přehodil osmdesát metrů. Za deset dní starým osobním rekordem zaostal výkonem 80,16 metru jen o dvanáct centimetrů. Od druhého pokusu v soutěži vedl, v poslední sérii ho však přehodil o 69 centimetrů lídr světových tabulek Maďar Krisztián Pars. Mezi ženami skončila osmá česká kladivářka Tereza Králová.

Český kladivář prokázal, že má životní sezonu a mohl by v srpnu v Moskvě útočit na medaili z mistrovství světa. Dnes překonal magickou hranici, třebaže byla zima a často pršelo. "Výkon je na tyhle podmínky skvělý," uznal. Obzvlášť, když o víkendu házel v podobných podmínkách na mistrovství Evropy družstev v Dublinu, odkud se vrátil unavený. "Ale samozřejmě jsem chtěl vyhrát, kdo by nechtěl," našel vadu na kráse dnešní soutěže.

Lukáš Melich:

"Pars je ostřílenej borec. Patří k těm, s nimiž se musí počítat až do posledních pokusů. Snažil jsem se uvolnit, ale už jsem byl malinko unavený."

Déšť mu nevadil. "Kruh je tu dobrý, drží i za mokra, nesmeká se to. Na výkonu to moc znát nebylo," uvedl Melich. I proto ví, že má formu. "Ale chce to s ní nakládat rozumně. Čeká mě pár závodů a pak už to budeme ladit směrem k Moskvě," vidí šanci na svou první velkou medaili. Na kontě má čtyři z deseti nejdelších hodů roku na světě. "Je to potěšující, kéž by to pokračovalo."

Je nám líto, video expirovalo.
Lukáš Melich skončil na Zlaté tretře druhý v kladivářské soutěži

Soutěž žen vyhrála rovněž díky hodu z poslední série Němka Betty Heidlerová, která poslala náčiní do vzdálenosti 75,24 metru a připsala si už desáté vítězství v řadě. Druhá skončila Polka Anita Wlodarczyková, která hodila o 26 cm méně. Česká kladivářka Tereza Králová byla osmá (67,68).

Překvapivě skončila soutěž diskařů, kterou vyhrál Němec Martin Wierig (67,46) před svým slavným reprezentačním kolegou Robertem Hartingem. Nedařilo se Polákovi Piotru Malachowskému, vedoucímu muži světových tabulek, který skončil až pátý (66,95).

Výsledky kladivářské soutěže:

Muži: 1. Pars (Maď.) 80,75, 2. Melich (ČR) 80,16, 3. Sokyrskyj (Ukr.) 76,97.

Ženy: 1. Heidlerová (Něm.) 75,24, 2. Wlodarczyková (Pol.) 74,98, 3. Klaasová (Něm.) 71,48, ...8. Králová (ČR) 67,68.

Výsledky diskařské soutěže:

Muži: 1. Wierig 67,46, 2. Harting (oba Něm.) 67,10, 3. Hadádí (Írán) 66,98, ...7. Bárta (ČR) 57,56,

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články