Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Špotáková vyhrála v Monaku výkonem roku

Monako - Oštěpařka Barbora Špotáková potvrdila, že její výkonnost po nevýrazném začátku sezony roste a na mítinku Diamantové ligy v Monaku vyhrála v jasně nejlepším výkonu roku 69,45 metru. Dosavadní maximum Němky Christiny Obergföllové vylepšila o 1,44 metru. Jamajský fenomenální sprinter Usain Bolt absolvoval letošní třetí a poslední závod v běhu na 100 metrů před mistrovstvím světa v Tegu a opět měl plné ruce práce, aby zvítězil. Nakonec proběhl cílem v čase 9,88 sekundy a o dvě setiny porazil krajanu Nestu Cartera.

Špotáková v devátém závodu sezony předvedla v poslední sérii třetí nejlepší hod své kariéry a nejdelší pokus na světě od svého světového rekordu z olympijského roku 2008. Za ním olympijská vítězka zaostala o necelé tři metry. Své letošní maximum si vylepšila skoro o dva metry, dosud hodila nejdál v Paříži do vzdálenosti 67,57 metru.

Druhá česká atletka v Monaku Denisa Rosolová obsadila šesté místo v závodu na 400 metrů, který vyhrála ve výborném čase 49,71 sekundy Amantle Montshoová z Botswany.

Mítink přinesl i další nejlepší výkony roku. David Rudisha z Keni hravě vyhrál závod na 800 metrů v čase 1:42,61. Na patnáctistovce padl zásluhou Keňana Silase Kiplagate (3:30,47 minutyp. Pěstní potyčkou v cíli běhu na 1500 m se prezentovali Francouzi Mehdi Baala a Mahiedine Benabbad.

Nejrychlejší závod roku na 5000 metrů předvedl díky finiši a času 12:53,11 minuty britský vytrvalec Mo Farah, závod tyčkařů opanoval ve výkonu sezony 590 cm Francouz Renaud Lavillenie.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články