Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Byl Wanjiru zavražděn? Patologové to připouštějí

Nairobi - Keňský olympijský vítěz v maratonu z Pekingu Samuel Wanjiru nezemřel po pádu z balkonu, ale mohl být zavražděn. To je závěr zprávy patologů na základě lékařské pitvy. Wanjiru byl před třemi týdny nalezen mrtev pod balkonem svého domu v Nyahururu poté, co ho manželka přistihla v posteli s jinou ženou. Atletovu ženu později obvinila Wanjiruova matka Hanna z vraždy. Zástupce Wanjiruovy ženy však tvrdí, že zranění si mohl atlet přivodit právě pádem na zem.

Samuel Wanjiru
zdroj: iaaf.com

"Příčinou smrti je zranění hlavy po fatálním úderu, masivní zlomenina lebky v týlu hlavy a krvácení do mozku," řekla doktorka Emily Rogenaová, jedna ze tří patologů, kteří pitvu minulý týden v pátek provedli. "Tělo vykazovalo známky takových zranění, že spadlo z balkonu na všechny čtyři končetiny, na ruce a na kolena. Fatální ale byla zranění v týlu hlavy," prohlásila lektorka lékařské univerzity v Nairobi.

Stejného názoru je také patolog Moses Njue. "Příčina smrti nekoresponduje se zraněními způsobenými pádem z balkonu. Přistál na nohy a ruce. Odkud se tedy vzala zranění na zátylku jeho hlavy?" položil řečnickou otázku. "Pokud se nebudeme pídit po odpovědi na tuto otázku, nebudeme znát pravdu," prohlásil. Upozornil, že zranění na nohách a rukách odpovídají pádu z výšky něco málo přes čtyři metry.

Podle prvních zpráv měl Wanjiru skočit z balkonu poté, co ho jeho žena Terezah Njeri Muturiová našla s milenkou v ložnici a dvojici zamkla. Den po Wanjiruově smrti se přihlásily další dvě ženy s tím, že byly za úspěšného závodníka rovněž provdány.

První keňský olympijský vítěz v maratonu měl s manželkou potíže už loni v prosinci, kdy ji a osobního strážce údajně ohrožoval kalašnikovem a skončil před soudem. Muturiová ale později obvinění z pokusu o vraždu stáhla. Vítěz maratonů v Chicagu a Londýně osobní problémy v poslední době řešil alkoholem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články