Láska bližních může zvítězit i nad těžkou duševní nemocí. Americký film podle skutečného případu.
Hrají: J. Bissettová, J. Eikenberryová, J. Gedrick, J. B. Sikking a další. Režie: Armand Mastroianni.

Jessika je půvabná mladá dívka, která má podle všech přátel před sebou skvělou budoucnost. Vyhrává místní dostihy, s nadšením pracuje jako vychovatelka, miluje nade vše svého otce a bratra Chada. Až teprve zpráva o bratrově náhlé smrti vyvolá u dívky těžké trauma, ve kterém se naplno projeví i příznaky její doposud skryté nemoci - schizofrenie. Právě v té době potkává svoji první velkou a osudovou lásku. Patrick je rozhodnut stát za ní v každém okamžiku a pomoci jí zvládnout těžkou psychickou nemoc. Jessika se pomalu zotavuje ze smrti bratra, ale v nečekaných okamžicích se záchvaty vracejí. Už nemohou pomoci ani rodiče, ani Patrick. Jessika musí být hospitalizována na speciální psychiatrické klinice, kde většinu dosavadní léčby tvoří uklidňující sedativa a kde pacienti mohou strávit třeba celý zbytek života.

Tak by mohla skončit i Jessika, kdyby právě ona nebyla vybrána pro testování nového léku, který ovšem působí jen za určitých okolností a s vedlejšími příznaky. Za branami ústavu však stále čekají na její návrat lidé, kteří ji mají opravdu rádi.

Hlavní roli v americkém filmu, natočeném podle skutečného případu, ztvárnila Josie Bissetová, známá např. ze seriálu Melrose Place.

Napište nám