Tom Cruise a Nicole Kidmanová v příběhu automobilového závodníka, který na cestě k vítězství potkává svou osudovou lásku. Americké akční drama od tvůrců filmu Top Gun.
Dále hrají: R. Duvall, R. Quaid, C. Elwes, M. Rooker a další. Režie Tony Scott.

Hollywoodská hvězda Tom Cruise jako mladík Cole Trickle, který se odvážně vrhá do zběsilého života automobilových závodníků. Že výhra i prohra zde velmi často nakonec závisí na jediném zlomku vteřiny a pořádné dávce štěstí, si uvědomí až později. To do jeho života zasáhne rozhodujícím způsobem přitažlivá lékařka Claire Lewická (v podání Nicole Kidmanové)... Bouřlivé dny vyšly z dílny známých producentů (Don Simpson a Jerry Bruckheimer), kteří jsou podepsáni rovněž pod komerčně úspěšným filmem Top Gun. Na scénáři se podílel scenárista slavného filmu Čínská čtvrť - Robert Towne.

Drama ze zákulisí automobilových závodů natočil režisér Tony Scott (Top Gun, Policajt v Beverly Hills II, Poslední skaut, Pravdivá romance), mladší bratr slavnějšího Ridleyho Scotta. Natáčení se nakonec stalo osudné samotné dvojici hereckých představitelů mladých hrdinů (Tom Cruise a Nicole Kidmanová, kteří se při něm sblížili a potvrdili svůj vztah sňatkem 24. 12. 1990, nakonec se však jako manželé rozvedli 8. srpna 2001). V těchto letech Tom Cruise hrál v úspěšných snímcích Pár správných chlapů, Mission: Impossible, Interview s upírem, Magnolia a Nicole Kidmanová vytvořila zajímavé role ve filmech Navždy a daleko, Portrét dámy, Peacemaker. Se svým tehdejším manželem také natočila pod režijním vedením Stanleyho Kubricka eroticky laděný snímek Eyes Wide Shut.

Napište nám