Zvítězí láska mateřská nad láskou k muži? Nataša Gollová ve filmovém přepisu povídky Ignáta Herrmanna.
Dále hrají: O. Korbelář, R. Deyl st., M. Májová, L. Hermanová, S. Rašilov, J. Plachta a další. Scénář B. Štěpánek, O. Vávra a J. Reiter. Kamera O. Heller. Režie Miroslav Josef Krňanský.

Bohatý bankéř Ivan Hron se zamiluje do dcery továrníka Halera Evy. Ta ho rovněž miluje, avšak nechce si ho vzít, protože si je vědoma svého dávného hříchu: je totiž svobodnou maminkou pětileté dcerky. Děvčátko vyrůstá u pěstounů v zapadlé hájovně a Eva je chodí tajně navštěvovat. Na nátlak rodičů se žena přece jen za Hrona vdá, protože bankéř může pomoc jejímu otci z finančních nesnází. Čekají ji však ještě horké chvíle, neboť otec jejího dítěte, hazardní hráč a alkoholik Robert Turek, chce vydírat ji i jejího otce...

Dojemnou milostnou historku napsal původně spisovatel Ignát Herrmann, u čtenářů ve své době neobyčejně oblíbený. Jeho jméno bylo i pro filmaře zárukou, že film natočený podle jeho předlohy bude mít divácký úspěch. Už v roce 1927 natočil Karel Anton úspěšný němý snímek Otec Kondelík a ženich Vejvara, po kterém o deset let později, už v době zvukového filmu, opětovně sáhl režisér Miroslav Josef Krňanský.

M. J. Krňanský také v roce 1935 převedl na filmové plátno Herrmannovu povídku Bezdětná. Pro titulní roli si vybral neznámou herečku z bratislavské činohry Natašu Gollovou, která tak zahájila svou hvězdnou filmovou kariéru. Ve filmu se setkáte i s Otomarem Korbelářem, Ljubou Hermanovou, Jindřichem Plachtou, Sašou Rašilovem a Ellou Nollovou. Krásu české krajiny z okolí Nové Hutě u Berouna zachytil kameraman Otto Heller.

Napište nám