Neznámí přicházejí v noci a nikdo je nedokáže zastavit. Přinášejí s sebou děs a smrt. Americký horor.
Hrají: A. Barbeauová, H. Holbrook, J. Leighová, J. L. Curtisová, J. Houseman, T. Atkins, N. Loomisová a další. Režie John Carpenter.

V pobřežním městečku Antonio Bay se připravují oslavy 100. výročí jeho založení. Málokdo tuší, že tento den se stane i dnem odplaty za dávný zločin spáchaný na lodi Elizabeth Dane. Místní kněz se před sto lety podílel na jejím ztroskotání a děsivých událostech, které se na lodi odehrály. Řádky v nalezeném deníku potvrzují, že přízraky zavražděných obětí se přijdou pomstít, zahaleny do smrtící mlhy. Slavný horor kultovního režiséra Johna Carpentera.

Americký režisér, scenárista, producent a herec John Carpenter (*16. 1. 1948) se proslavil především jako autor řady dnes již klasických hororů a sci-fi. Průlomovým snímkem jeho rané kariéra se stal horor Halloween (1978), v době svého uvedení jeden z nejúspěšnějších nezávislých snímků tohoto žánru. Velký úspěch sklidily i jeho pozdější snímky Věc (The Thing, 1982) či Starman (1984). Tvorba Johna Carpentera ovlivnila řadu mladších režiséru, mezi jeho obdivovatele patří Quentin Tarantino nebo Guillermo del Toro.

Napište nám