„Venoušku, Venoušku …“ zpívá Věra Ferbasová Karlu Lamačovi, který v komedii podle nejúspěšnější operety Járy Beneše hraje nesmělého docenta Bulfínka.
Dále hrají: H. Bušová, O. Nový, R. Schránil, T. Pištěk, J. Kohout, B. Kysílková a další. Scénář: V. Wasserman. Kamera: O. Heller. Režie: Karel Lamač.

Herec, scenárista a režisér Karel Lamač natočil v roce 1936 film podle stejnojmenné oblíbené operety Járy Beneše Na tý louce zelený. Její šlágry "Venoušku, Venoušku.." a "Já bych chtěl mít tvé foto" se hrály doslova po celé Praze. Hlavní hrdinkou zamotaného příběhu o lásce je půvabná Alena Skalická. Po studiích se vrací na zděděný statek, který do její plnoletosti spravoval strýc Vojtěch a inženýr Miláček. Na panství se všichni na Alenku těší, ale místo hodné a milé dívky přijíždí nafoukaná a panovačná městská slečna. Spolu s ní přijel i pan Horowitz, který se vydává za odborníka v oblasti obchodní i zemědělské. Alena chce s Horowitzem přeorganizovat a "zmodernizovat" celé hospodářství. Na pomoc si pozve i vynikajícího znalce - nepraktického docenta Bulfínka. Starousedlíci se však bouří....

Režisér Karel Lamač si zde zahrál také jednu z hlavních rolí, popletu Bulfínka, který se zamiloval do půvabné dcery hajného. Do ostatních obsadil celou řadu populárních herců - Helenu Bušovou, Raoula Schránila, Oldřicha Nového, Věru Ferbasovou, Theodora Pištěka a Járu Kohouta.

Napište nám