Uprostřed New Yorku lze velmi snadno ztratit životní rovnováhu. Americká filmová komedie podle slavné divadelní hry Neila Simona.
Hrají: J. Lemmon, A. Bancroftová, G. Saks, E. Wilsonová, G. Blakely a další. Režie Melvin Frank.

Herecké mistrovství Jacka Lemmona, jenž všechny své role dokázal prodchnout neobyčejnou lidskostí a neopakovatelným osobním kouzlem, připomene hořce laděná komedie, která byla natočena podle úspěšné divadelní hry Neila Simona. Ztvárnil zde postavu newyorského úředníka Mela Edisona, jenž žije se svou ženou Ednou (v podání Anne Bancroftové) ve čtrnáctém patře výškového domu na Manhattanu. Je horký letní den, dusno k zalknutí, výtah z neznámých příčin nejezdí. Zvenku se šíří pach odpadků, je slyšet štěkot psa, hluk letadel i sousedů, kteří pořádají nikdy nepřestávající mejdany. A jako by podle zákona schválnosti právě porouchaná klimatizace vhání do bytu mrazivý vzduch. Osmačtyřicetiletý Mel přitom prožívá jeden z nejdramatičtějších momentů svého života...

Ještě zajímavost: tehdy ještě neznámý Sylvestr Stallone zde ztvárnil v roličku "kapsáře". Divadelní předloha byla u nás uváděna pod názvem Vězeň na Druhé avenue.

Napište nám