Jaroslav Vojta v příběhu bodrého venkovana, který vnese do života pražských přátel kus ryzího češství, prostoty a lásky. Adaptace stejnojmenného románu K. V. Raise.
Dále hrají: L. Boháč, Z. Kabátová, V. Matulová, K. Hašler, J. Pivec, J. Plachta aj. Scénář: K. Steklý. Kamera: J. Blažek. Režie: Jiří Slavíček.

Idylický obrázek ze starých časů nás zavede do Prahy na přelomu 19. a 20, století. Právě sem z venkova přijíždí pantáta Josef Bezoušek na návštěvu rodiny svého syna advokáta. Jeho snacha Márinka i obě vnučky dědečka mile uvítají a tak si u nich brzy zvykne. Na svých procházkách poznává krásy Prahy, ale také mnoho nových lidí. Stane se i zastáncem jedné mladé lásky, které rodiče nepřejí....

Půvabný příběh podle stejnojmenné románu Karla Václava Raise natočil v době okupace - v roce 1941 - režisér Jiří Slavíček. Cesta dobrosrdečného venkovana se stala základem filmu, který měl u diváků probouzet národní uvědomění. Do titulní role si režisér vybral Jaroslava Vojtu, ten skvěle zahrál postavu sedláka, který svým přístupem k životu vnese do života pražských přátel kus ryzího češství, prostoty a lásky. A to jsou základy, ke kterým bychom se měli vracet i my - na začátku hektického 21. století.

Napište nám