Kim Novaková a Fredric March v hlavních rolích dramatu o vztahu stárnoucího obchodníka a mladé sekretářky. Americký film.
Dále hrají: J. Copelandová, M. Balsam, E. Meiserová, A. Bergerová, R. Bond, A. Dekker. Režie Delbert Mann.

Jerry Kingsley je úspěšný padesátiletý obchodník s oděvy, který po smrti své ženy řadu let žije spíše nenápadně a věnuje se hlavně práci. Přestože rodina se domnívá, že by měl brát "radosti a slasti života" už spíše jen z povzdálí, on se nechce s podobným postojem smířit. Jeho život se změní v okamžiku, když se zamiluje do přitažlivé mladé blondýnky Betty Preisserové, s níž se denně setkává při své práci. Také ona k němu cítí náklonost, příliš se však obává věkového odstupu, jež je od sebe rozděluje ...

Romanticky laděné drama natočil klasik americké režie Delbert Mann (Marty, Jane Eyreová), který mistrně střídá atmosféru osamělosti a smutku s okamžiky milostné vášně či realistického pohledu na všední život. Pod jeho vedením postavu Jerryho Kingsleyho vytvořil Fredric March (Zrodila se hvězda, Hombre), úlohu sekretářky Betty Preisserové představuje Kim Novaková (Vertigo, Líbej mě, hlupáčku!, Legenda o Lylah Carové, Tenkrát hráli Liszta).

Napište nám