Natalie Woodová a Warren Beatty v příběhu lásky, jejíž síla dokázala spalovat i ničit! Americký romantický film oceněný Oscarem.
Dále hrají: P. Hingle, A. Christieová, B. Lodenová a další. Režie Elia Kazan.

Třpyt v trávě natočil režisér Elia Kazan v roce 1961 podle původního filmového námětu dramatika Williama Ingeho. V romantickém příběhu milostného zklamání mistrně vykresluje atmosféru amerického venkovského města v Kansasu dvacátých let. Popisuje typické úspěšné americké rodiny, žijící v idylické symbióze s americkým prostředím tzv. přijatelným životním stylem před příchodem hospodářské krize. Do této společnosti vstupuje mladá a naivní dívka Wilma, která se bezhlavě zamiluje do pohledného mladíka právě z takové vlivné rodiny. Po prožití milostného zklamání ve vztahu s mnohem zkušenějším mužem končí Wilma se zlomeným srdcem. V tichu a klidu psychiatrické léčebny hledá v sobě sílu a odvahu odrazit se od úplného dna.

Až téměř melodramatický snímek byl oceněn v roce 1962 Oscarem za scénář, divácký úspěch ale slavil i díky dvěma vynikajícím hereckým představitelům. Natalie Woodová si za roli Wilmy odnesla oscarovou nominaci. Po jejím boku v tomto filmu uvidíme Warrena Beattyho.

Napište nám