Petr Čepek v tajemném příběhu lásky a vraždy mladého básníka.
Dále hrají: T. Fischerová, M. Krásová, V. Šmeral, J. Somr, J. Kodet, J. Hrzán, E. Schorm, J. Menzel, J. Jirásková a další. Kamera: I. Šlapeta. Scénář a režie: A. Máša.

Ve Filmovém klubu vám nabídneme čtyři setkání s Petrem Čepkem, hercem s uhrančivým pohledem, kterého proslavily především dramatické a tragické role, ale který dokázal rozdávat i smích. Letos 16. září by se dožil 60 let, náš film v něm ztratil silnou uměleckou osobnost. Prvním filmem, ve kterém Petr Čepek nezapomenutelně zazářil, byl Hotel pro cizince. Děj filmového příběhu o lásce a smrti je zasazen do secesního prostředí penziónu Svět. Hlavním hrdinou je básník Petr Hudec, který sem přijíždí za svou velkou láskou, krásnou a rozmarnou dívkou Veronikou. Petr pomalu odhaluje podivné vztahy mezi místním personálem a hosty....

Český film Hotel pro cizince natočil režisér Antonín Máša podle vlastního námětu a scénáře, na němž se s ním spolupodílel kameraman Ivan Šlapeta. Právě kamera je vedle skvělých hereckých výkonů Petra Čepka a Taťány Fischerové nejsilnější stránkou filmu. Tajemný příběh lásky a a vraždy mladého básníka těží z odkazu Franze Kafky. Hotel Svět je obrazem světa prolezlého lhostejností, přetvářkou, lží a zločinem a v tomto světě marně hledá básník čistou a skutečnou lásku.

Napište nám